donucení k podpisu - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dědictví

Renata, 19.03.2009 02:29:23

Mám problém, umřel mi manžel, který podnikal jako FO. Na firmu měl úvěr, který měl bez zajištění a bez mého ručení. Firma nemá žádný majetek z kterého by bylo možno tento úvěr zaplatit. Navíc už skoro rok spolu nežijeme a já podala žádost o rozvod. Jsem na podpoře a nemám z čeho bych úvěr platila. Budu muset tento úvěr platit za něho? Co bude s firmou? Kdo musí ukončit činnost a zaplatit daně a případné nedoplatky?

Podpis pod nátlakem

Renata Nyklíčková, 20.12.2008 16:30:30

Byla jsem manželem přinucena k podpisu směnky bance. Jakým spůsobem se dá toto zrušit. Manžel je ochotný to i přiznat. Jaké právní úkony musíme k tomu udělat a co z toho plyne pro něho.

Re: Podpis pod nátlakem

Mgr. Oldřich Topka, 08.01.2009 09:49:19

Neplatnost směnky budete muset napadnout u soudu. Teprve ten posoudí, jestli došlo k podpisu skutečně pod nátlakem nebo v tísni, čímž by byl dokument neplatný.

Re: Podpis pod nátlakem

Renata, 19.03.2009 02:34:43

Mám od manžela čestné prohlášení kde se doznává k tomu, že skutečně šlo o podpis pod nátlakem. Postačí soudu prohlášení s ověřeným podpisem, když už manžel nežije?

donucení k podpisu

Jiřina Šabartová, 01.07.2008 20:55:38

Dobrý den, dnes jsem byla donucena podepsat ukončení pracovní smlouvy dohodou,pod výhružkou vytýkajícího dopisu nebo udělením neomluvené absence. Zaměstnavatel mi odmítl udat důvod rozvázání pracovního poměru na dobu určitou. Potřebovala bych poradit, co s tím mám udělat a hlavně jestli se ještě něco dělat dá?
Děkuji za odpověd

Re: donucení k podpisu

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 15:23:23

Dobrý den, k podpisu nikdo nemůže být nucen. To, že jste podlehla nátlaku je Váš problém. Měla jste trvat na svých právech a nenechat se ovlivnit. Můžete sice namítat, že právní úkon byl proveden pod nátlakem, ale to by jste nejprve musela podat žalobu. A pokud jste se nechala takhle ovlivnit a zastrašit již nyní, pochybuji, že by jste našla odvahu žalobu o neplatnost skončení PP podat a u soudu prokázat, že jste byla skutečně donucena.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »