Obchodní rejstřík - výmaz pověřeného vlastníka SVJ - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

navrh na zapis zmeny zapsanych udaju do obchodniho rejstriku

Barbora Dolečková, 21.07.2008 11:18:03

Dobry den, mam prosim dotaz ohledne "Navrhu na zapis zmeny zapsanych udaju do OR"
Přidavali jsme k s.r.o. volnou zivnost "Vyroba, obchod a sluzby..."(dle noveho zivnostenskeho zakona platneho od 1.7.08)
1.musim do formulare pro zmenu vypsat vsech 80zivnosti, nebo staci jen Předmět podnikani:" Vyroba, Obchod a služby..."
2.Jake prilohy potrebuji k formulaři pro tuto zmenu?

Prosim poradte mi.

Dekuji

Re: navrh na zapis zmeny zapsanych udaju do obchodniho rejstriku

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 21.07.2008 11:22:28

Dobrý den,
do formuláře napíšete pouze nově zapisovanou živnost do kolonky "zapisované". Jako přílohu doložíte živnostenský list (kopii).

Re: navrh na zapis zmeny zapsanych udaju do obchodniho rejstriku

Barbora Dolečková, 21.07.2008 13:47:53

Dekuji za odpoved,
mam jeste jeden dotaz, jak je to od 1.7.08?
mam tam vypsat vsech 80 zatrzenych zivnosti?, nebostaci jen nadpis pro zivnost volnou: "Vyroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona"?

Dekuji předem za odpoved

BD

Obchodní rejstřík - výmaz pověřeného vlastníka SVJ

Kamil Očenáš, 01.07.2008 19:37:31

Dobrý den.Jsem veden v obch.rejstříku jako pověřený vlastník SVJ.Odstoupil jsem z funkce a to písemnou formou zaslanou všem vlastníkům.Potřebuji poradit jak mám podat návrh na výmaz pověřeného vlastníka z obch.rejstříku.Nechci být nadále veden jako pověřený vlastník v době volení nového.Na Krajském soudě mi nebyly schopni poradit proto prosím o radu vás.Předem děkuji za brzkou odpověď.

Re: Obchodní rejstřík - výmaz pověřeného vlastníka SVJ

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 11:09:39

Dobrý den, není mi zřejmé, proč Vám u soudu nebyli schopni poradit, když je to právě on, kdo vede obchodní rejstřík. Formuláře i program pro jejich vyplnění naleznete na www.justice.cz v sekci obchodní rejstřík. Tam vyplníte příslušný formulář směřující k výmazu Vaší osoby z OR. Ovšem, protože jste statutárním orgánem SVJ domnívám se, že bude nutné, aby místo Vás byl zapsán někdo další. Pokud totiž neuvedete nového statutára, může dojít k tomu, že by OR mohl změnu odmítnout.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »