skončení prac.pom.při čerpání rodič.dovolené - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zrušení pracovniho poměru

slunickova@seznam cz., 14.01.2008 14:50:03

Dobrý den,,,potřebovala bych informace...jsem posledním rokem na mateřské ktera mi končí 22.7 a než jsem nastoupila na mateřskou tak jsem pracovala ale na dobu určitou.Čekáme druhé,,jsem v 8 týdnu chtěla bych se zeptat jak se bude počítat ta 2 mateřská dovolená?mám nárok i na ty 3 roky???

Re: zrušení pracovniho poměru

Mgr. Oldřich Topka, 21.01.2008 10:23:38

Dobrý den, po skončení zaměstnání budete z důvodu těhotenství v ochranné lhůtě 6 měsíců. Tudíž by Vám měl vzniknout nárok na pěněžitou podporu v mateřství (to je nemocenská dávka ve výši 69% z denního vyměřovacího základu). Výše rodičovského příspěvku (to je dávka státní sociální podpory) bude záviset na délce jeho čerpání, kterou si zvolíte (2, 3 nebo 4 roky).

Výpověď po skončení rodičovského příspěvku

Monika Křivánková, 08.11.2007 10:57:59

Dobrý den. Za 2 měsíce mně končí rodičovský příspěvek a nechci nastoupit do stávajícího zaměstnání z osobních důvodů.
Mám podat výpověď nebo čekat na vyjádření zaměstnavatele?
Je mu uložena povinnost mně kontaktovat a s jakou lhůtou?
Děkuji předem za odpověď.

skončení prac.pom.při čerpání rodič.dovolené

Ema Svobodová, 25.09.2007 12:03:42

Pracovní poměr byl uzavřen na dobu určitou, nevím, zda může skončit uplynutím doby i v případě čerpání rodičovské dovolené (dítěti jsou dva roky)

Re: skončení prac.pom.při čerpání rodič.dovolené

Magdalena Bolfova Jurkova, 11.10.2007 09:58:34

Chtela jsem se zeptat,jsem na MD s 3letym klukem.Mam prodlouzeno MD na 4roky.Pristi rok v unoru cekame druhe.Chtela bych byt s nim jeste 3roky doma.Po druhe MD uz se nechci vratit do stejneho zamestnani.Mam smlouvu na neurcito.Nevim jestli mam upozornit zamestnavatele nebo dat vypoved nez mi bude koncit druha MD.Dekuji.

Re: skončení prac.pom.při čerpání rodič.dovolené

Magdalena Bolfova Jurkova, 11.10.2007 10:22:09

poslete mi prosim odpoved.Nevim kde ji najit.Na imel M.BolfovaJurkova@.cz Dekuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »