Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ještě bych se rádá informovala, zda si mohu vybrat, kdy nastoupím na MD?? Slyšela jsem, že v mém případě, kdy jsem na neschopence (do nástupu na MD), tak na MD bych měla nastoupit 6 týdnů před termínem porodu, ale kdybych v neschopnosti nebyla, na MD bych měla nastoupit 8 týdnů před termínem porodu. Jak to tedy, prosím Vás, je??? Moc děkuji. Hezký den. Lucie Nová
Dobrý den, §195/2 ZP: Mateřskou dovolenou zaměstnankyně nastupuje zpravidla od počátku šestého týdne před očekávaným dnem porodu, nejdříve však od počátku osmého týdne před tímto dnem. Pro nástup na MD je důležité rozhodnutí lékaře. Takže si to projednejte s Vaším lékařem.
Dobrý den, vřelé díky za radu. Mějte hezký víkend. S pozdravem Lucie Nová
Dobrý den, ráda bych se informovala na pár věcí. Byla jsem zaměstnána u firmy, která se mnou sepsala pracovní smlouvu na dobu určitou, na půl roku, tato pracovní smlouva mi skončila k datu 31.3.2008. V prosinci jsem otěhotněla a dne 20.3.2008 mi můj gynekolog vystavil neschopenku, od té doby jsem stále na neschopence. Termín porodu mám 6.9.2008, 6-8 týdnů před termínem porodu mám nastoupit na mateřskou dovolenou. Má otázka tedy zní, jak mám dále postupovat, když pracovní smlouva mi skončila již 31.3.2008?? Kdo mi tedy bude platit mateřskou dovolenou? Na co mám nárok? Moc děkuji za brzkou odpověď a přeji hezký den. S pozdravem Lucie Nová
Dobrý den, nemocenská i PPM jsou dávky nemocenského pojištění, tudíž je platí stát. U firmy do 25 zaměstnanců je vyplácí přímo OSSZ, u firem nad 25 lidí pak výplatu zprostředkovává zaměstnavatel. Peněžitou podporu v mateřství vyplácenou od 6 týdně před porodem uplatníte předložením tiskopisu potvrzeného lékařem. Ovšem pouze v případě, že Vám do té doby potrvá pracovní neschopnost. Pokud ne, pak nárok na PPM mít nebudete.
Dobrý den, pane Topko, moc děkuji za Vaši reakci. Hezký den. Lucie Nová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com