Zrušení smlouvy na dobu určitou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vypověd

Lubomir Vykopal, 01.07.2008 12:13:25

Dobry den v současne době jsem na neschopence,ma pracovni smlouva konči 17.7.Zaměstnavatel mi naznačil že mi prac.smlouvu neprodlouži.Jak to bude u mne s vyplatou nemocenske,po skončeni pracovniho poměru.Nebo musim podepsat ukončeni prac.poměru. Děkuji.

Re: vypověd

Věra Beránková, 01.07.2008 18:41:09

Dobrý den,mám pracovní smlouvu do 11,7,2008 a pak dále
navazuje další smlouva na dobu určitou od 14,7,2008.,kterou mám už podepsanou.Lze nenastoupit toho 14,7,2008 do práce a ta smlouva by nenabyla právní moci?Nebo už je to závazné a já musím jít do práce?Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 09.07.2008 11:00:49

Pro paní Beránkovou: příště vkládejte dotaz samostatně. Tento jste vložila jako odpověď na dotaz jiného a sama se podívejte, jak je to díky Vám nepřehledné.

Pracovní poměr vzniká dnem nástupu do zaměstnání. Do tohoto dne je možné od smlouvy odstoupit, práva a povinnosti z PP totiž ještě nevznikly. Jestli víte, že nenastoupíte, tak zaměstnavateli po skončení PP dne 11.07. adresujte odstoupení od smlouvy.

Mgr. Oldřich Topka, 09.07.2008 10:57:10

Pro pana Vykopala: pokud bude nemoc trvat i v době skončení PP, pak Vám bude nemocenská plynout i nadále do skončení pracovní neschopnosti. Pokud jste měl smlouvu na dobu určitou (alespoň to tak vypadá) a nebude prodloužena, pak PP skončí uplynutím sjednané doby. Nic k tomu sepisovat nemusíte. Zaměstnavatel Vám musí vydat potvrzení o zaměstnání.

dotaz- PS na dobu určitou - změna

karla mielcova, 01.07.2008 11:31:56

Dobrý den.
PS uzavřena na dobu určitou do 30.6.2008. Cca 10 dní před uplynutím sjednané doby se zaměstnavatel dotázal, zda mám zájem pokračovat dále a přislíbil PS na dobu neurčitou s mým souhlasem. Dnes je 1. 7. 2008 pracuji, ale nemám nic písemně. Zaměstnavatel je mimopražský, jak se mám zachovat, došlo de facto k přechodu na dobu neurčitou? Nebo mám skončit, když věc nebyla písemně řešena předem?
Děkuji.

Re: dotaz- PS na dobu určitou - změna

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 15:19:49

Dobrý den, pokud pracujete i nadále a to s jeho souhlasem, to znamená, že o tom alespoň ví a nic nenamítá, pak došlo k tomu, že se jedná o neurčitý poměr. Ovšem pouze v případě, že jste své oznámení o trvání PP učinila písemně.

Zrušení smlouvy na dobu určitou

Jiřina Šabartová, 01.07.2008 11:05:55

Dobrý den,
mám smlouvu na dobu určitou do 31.7.2008.Poté jsem chtěla nastoupit do jiného pracoviště.Zaměstnavatel se ale tuto zprávu od někoho dozvěděl,než jsem tostihla říci já, a ukončil mi smlouvu k 30.6.2008. Dále mě žádá, abych podepsala odchod dohodou. Podotýkám, že jsem neporušila nic z pracovního řádu. Chtěla bych se zeptat, zda tak zaměstnavatel může učinit?
Děkuji za rychlou odpověd

Re: Zrušení smlouvy na dobu určitou

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 01.07.2008 11:11:51

Dobrý den,
zaměstnavatel toto bez Vašeho podpisu na dohodě o skončení pracovního poměru činit nemůže. I při tomto pracovním poměru existuje dvouměsíční výpovědní lhůta, kterou je zaměstnavatel povinen dodržet, jestliže se s vámi nedohodne. Jím podaná výpověď je tak neplatná. Takže, buď na to přistoupíte a odejdete na dohodu nebo nepřistoupíte a budete se soudit (to však vzhledem k tomu, že Vám jde o 1 měsíc považuji za neekonomické).

Re: Zrušení smlouvy na dobu určitou

Jiřina Šabartová, 01.07.2008 20:53:00

Dobrý den, dnes jsem byla donucena podepsat ukončení pracovní smlouvy dohodou,pod výhružkou vytýkajícího dopisu nebo udělením neomluvené absence. Zaměstnavatel mi odmítl udat důvod rozvázání pracovního poměru na dobu určitou. Potřebovala bych poradit, co s tím mám udělat a hlavně jestli se ještě něco dělat dá?
Děkuji za odpověd

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »