Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Ještě bych chtěla doplnit svůj dotaz, zaměstnavatel mi prodlužoval smlouvu na dobu určitou od dubna 2004. Našla jsem to v papírech.Pokud není v právu, jak mám postupovat.
Děkují za odpověď
Dobrý den, kontaktujte inspektorát práce, ten může věc prošetřit. Ale pokud se na něm chcete něčeho domáhat, budete muset k soudu. Před tím si nechte vypracovat celou věc vyhodnotit u advokáta a zvažte, jestli se od něj raději nenecháte zastoupit.
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může zaměstnavatel prodlužovat zaměstnanci smlouvu na dobu určitou? Slyšela jsem, že jen dva roky. Pracovala jsem u jednoho zaměstnavatele 6 let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou, pak z důvodu stěhování mi dal smlouvu na dobu určitou a prodlužoval mi ji 5 let, vždy po půl roce. Když jsem otěhotněla, tak mi smlouvu už neprodloužil. Chci se zeptat, zda je v právu? Děkují
Dobrý den, smlouva na dobu určitou se může uzavírat u jednoho zaměstnavatele nejdéle na dobu 2 let. A to platilo od 1.3.2004 i ve starém zákoníku práce, který k 31.12.2006 skončil. Takže zaměstnavatele rozhodně nepostupoval v souladu se zákoníkem práce. Ale podle zásady "kde není žalobce, není ani soudce" mu to procházelo, protože jste proti tomu za celou dobu nic nepodnikla.
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Moje dcera je v pracovním poměru na dobu určitou. Během této doby přišla do jiného stavu. Nyní ji bude tento pracovní poměr končit. Mohl by jste mi prosím sdělit, co to pro ni znamená a jaké by měla podniknout kroky? Pamatuje se v zákoně i na tento problém? Děkuji Vám za pomoc i radu. S pozdravem Marie.
Dobrý den, před vložením dotazu jste si měla projít diskuze. Tohle již bylo řešeno mnohokrát. Bude v 6-měsíční ochranné lhůtě, takže pokud půjde na nemocenskou, bude jí placena. A pokud PN potrvá až do 6 týdne před porodem, bude mít nárok i na PPM. Pokud nebude na nemocenské, může se zaregistrovat na ÚP a pobírat podporu, ale nové místo se pro těhotné shání těžko, takže práci ji nejspíš nenabídnou.
Dobrý den,
mám smlouvu na dobu určitou do 31.7.2008.Poté jsem chtěla nastoupit do jiného pracoviště.Zaměstnavatel se ale tuto zprávu od někoho dozvěděl,než jsem tostihla říci já, a ukončil mi smlouvu k 30.6.2008. Dále mě žádá, abych podepsala odchod dohodou. Podotýkám, že jsem neporušila nic z pracovního řádu. Chtěla bych se zeptat, zda tak zaměstnavatel může učinit?
Děkuji za rychlou odpověd
Dobrý den, jednostranné skončení PP je možné jen ve výjimečných případech, podle toho, co píšete, u Vás ale nenastaly. Takže to učinit nemůže a ani Vás nesmí nutit k dohodě. Dohody jsou o tom, že je strany uzavírají dobrovolně a nikoliv pod nátlakem. Můžete mu oznámit, že pokud bude v nátlaku pokračovat, podáte podnět na inspektorát práce a mohl by dostat pokutu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com