Pracovvní smlouva na dobu určitou - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Pracovní smlouva na dobu určitou

Olga Džubanová, 24.07.2008 09:50:51

Ještě bych chtěla doplnit svůj dotaz, zaměstnavatel mi prodlužoval smlouvu na dobu určitou od dubna 2004. Našla jsem to v papírech.Pokud není v právu, jak mám postupovat.
Děkují za odpověď

Re: Pracovní smlouva na dobu určitou

Mgr. Oldřich Topka, 28.07.2008 14:02:35

Dobrý den, kontaktujte inspektorát práce, ten může věc prošetřit. Ale pokud se na něm chcete něčeho domáhat, budete muset k soudu. Před tím si nechte vypracovat celou věc vyhodnotit u advokáta a zvažte, jestli se od něj raději nenecháte zastoupit.

smlouva na dobu určitou

Olga Džubanová, 23.07.2008 18:23:12

Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může zaměstnavatel prodlužovat zaměstnanci smlouvu na dobu určitou? Slyšela jsem, že jen dva roky. Pracovala jsem u jednoho zaměstnavatele 6 let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou, pak z důvodu stěhování mi dal smlouvu na dobu určitou a prodlužoval mi ji 5 let, vždy po půl roce. Když jsem otěhotněla, tak mi smlouvu už neprodloužil. Chci se zeptat, zda je v právu? Děkují

Re: smlouva na dobu určitou

Mgr. Oldřich Topka, 28.07.2008 14:00:34

Dobrý den, smlouva na dobu určitou se může uzavírat u jednoho zaměstnavatele nejdéle na dobu 2 let. A to platilo od 1.3.2004 i ve starém zákoníku práce, který k 31.12.2006 skončil. Takže zaměstnavatele rozhodně nepostupoval v souladu se zákoníkem práce. Ale podle zásady "kde není žalobce, není ani soudce" mu to procházelo, protože jste proti tomu za celou dobu nic nepodnikla.

mateřská dovolená

Marie, 11.07.2008 22:45:17

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Moje dcera je v pracovním poměru na dobu určitou. Během této doby přišla do jiného stavu. Nyní ji bude tento pracovní poměr končit. Mohl by jste mi prosím sdělit, co to pro ni znamená a jaké by měla podniknout kroky? Pamatuje se v zákoně i na tento problém? Děkuji Vám za pomoc i radu. S pozdravem Marie.

Re: mateřská dovolená

Mgr. Oldřich Topka, 21.07.2008 10:29:24

Dobrý den, před vložením dotazu jste si měla projít diskuze. Tohle již bylo řešeno mnohokrát. Bude v 6-měsíční ochranné lhůtě, takže pokud půjde na nemocenskou, bude jí placena. A pokud PN potrvá až do 6 týdne před porodem, bude mít nárok i na PPM. Pokud nebude na nemocenské, může se zaregistrovat na ÚP a pobírat podporu, ale nové místo se pro těhotné shání těžko, takže práci ji nejspíš nenabídnou.

Pracovvní smlouva na dobu určitou

Jiřina Šabartová, 01.07.2008 10:52:32

Dobrý den,
mám smlouvu na dobu určitou do 31.7.2008.Poté jsem chtěla nastoupit do jiného pracoviště.Zaměstnavatel se ale tuto zprávu od někoho dozvěděl,než jsem tostihla říci já, a ukončil mi smlouvu k 30.6.2008. Dále mě žádá, abych podepsala odchod dohodou. Podotýkám, že jsem neporušila nic z pracovního řádu. Chtěla bych se zeptat, zda tak zaměstnavatel může učinit?
Děkuji za rychlou odpověd

Re: Pracovvní smlouva na dobu určitou

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 11:34:57

Dobrý den, jednostranné skončení PP je možné jen ve výjimečných případech, podle toho, co píšete, u Vás ale nenastaly. Takže to učinit nemůže a ani Vás nesmí nutit k dohodě. Dohody jsou o tom, že je strany uzavírají dobrovolně a nikoliv pod nátlakem. Můžete mu oznámit, že pokud bude v nátlaku pokračovat, podáte podnět na inspektorát práce a mohl by dostat pokutu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »