Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
rozcházím se s přítelkyní. Měli jsme společný účet, který je veden na moje jméno, přítelkyně měla výběrovou kartu. Chci se zeptat, jak je to s dělením peněz na tomto účtu podle zákona. Je hypoteticky možné, že když je účet veden na moje jméno, tak všechny peníze náleží mě, ačkoliv na tento účet přítelkyni chodila výplata a měla výběrovou kartu? Děkuji za odpověď.
Mezi mužem a ženou, kteří nejsou manželé, nevzniká žádné majetkové společenství obdobné institutu SJM. Tzn. že i když druh a družka spolu žijí v dlouhotrvajícím vztahu, nabývají majetek každý do výlučného vlastnictví anebo do podílového spoluvlastnictví.
Pokud je tedy účet veden na vaše jméno a jako jediný máte dispoziční právo, tak by teoreticky prostředky na tomto uložené mohly náležet jen vám. Přítelkyně by vás ale mohla zažalovat např. o nedovolené obohacení, kdy asi lehce prokáže že jí na účet chodila mzda.
Nejlépe tedy bude když peníze z účtu společně vyberete a tyto si po domluvě spravedlivě rozdělíte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com