Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Přeložil jsem knihu a vlastník jednoho sro se mnou uzavřel licenční smlouvu o vydání s tím, že částka bude vyplacena do 30ti dnů od vydání. Nakladatelství ale knihu nevydalo a na mé dopisy nereaguje.Poslal jsem tedy pokus o smír s tím, že podle §373 a 379 Obch.zák. nesplněním smlouvy o vydání požaduji Licenční smlouvou dohodnutou odměnu jako ušlý zisk. Poslal jsem R-dopis s doručenkou na majitele sro, který dopis nepřevzal, poslal jsem tedy ještě jeden dopis stejného znění ale adresoval jsem ho ne na jméno, ale na název sro. Dopis opět nebyl převzat a s doručenkou se mi vrátil nevyzvednutý.
Můj dotaz tedy zní:Platí i pro soukromé osoby to že by mohl být takovýto dopis považován za doručený?
Stačí tyto dva vrácené R-dopisy jako podklad k návrhu na podání platebního rozkazu? Děkuji.
Dobrý den, říká se tomu fikce doručení, ale pro "soukromě" osoby to neplatí (až na výjimky, např. v zákoníku práce při doručování zaměstnancům). Jako podklad pro vydání rozkazu něco takového ovšem nepotřebujete. Návrh na vydání rozkazu není podmíněn tím, že by se věřitel musel nejprve pokusit o smír a až po neúspěšném smíru podávat žalobu. Tu můžete podat rovnou a to, že jste se pokusil o smír, můžete uvést. Ovšem znění smlouvy o zaplacení odměny až po vydání knihy, která nakonec vydána nebyla, by mohlo způsobit nejasnosti, protože podmínka pro vyplacení odměny vůbec nenastala.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com