Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, pracuji jako vedoucí skladu s hmotnou zodpovědností. Jsem ve zkušební době. Na pracovišti provádíme běžné inventury a již nyní jsem napočítal velké ztráty. Doslechl jsem se, že sklad údajně rozkrádá vedoucí pobočky, který má přístup po mém odchodu do skladu. Z tohoto důvodu chci ukončit pracovní poměr. Je nutné provést inventuru zboží na skladě při ukončení prac. poměru a může to mít pro mne nějaké důsledky, když mi sám ved. pobočky nabídl, že po dobu zkušební jsem od placení ztrát zproštěn?Musím do výpovědi uvést, že trvám na provedení inventury a jak dlouhá je doba, kdy mi mohou dát ztráty k úhradě? Je možné dát částku nad 5000,-Kč na policii k prošetření? Děkuji Vám za odpověď Mlejnek Jiří
Dobrý den, inventarizace se provádí vždy při zániku dohody o hmotné odpovědnosti, ale měla být provedena i při jejím uzavření, aby pak bylo jasné, že za za ztráty do doby uzavření dohody neodpovídáte. Pokud se chystáte odejít ve zkušební době, tak se nepodává výpověď, ale zrušení PP ve zkušební době, což je podstatný rozdíl. Jak nakonec bude naloženo se zjištěnými ztrátami, to teprve uvidíte. Je otázka, jestli dodrží svůj "příslib", že nebudete postižen.
Jinak trestní oznámení je samozřejmě možné podat, v tom nikomu bránit nelze.
Dobry den. Matce byla odcizena kabelka, ve ktere byly i klice od firmy kde pracuje. Zamestnavatel ted po ni vyzaduje nahradu za vymenu vsech zamku, novou sadu klicu, atd. a castka za toto prevysuje 6000 Kc. V pracovni smlouve je sice uvedeno, ze ma klice na starosti, ale o nahrade v pripade ztraty ci odcizeni tam nic neni. Ma tedy zamestnavatel na toto pravo? Diky.
Dobrý den, o tom tam také nic být nemusí. Obecnou odpovědnost zaměstnance za škodu upravuje totiž přímo zákoník práce (§250 a násl.). Pokud tedy bude škoda náležitě prokázána, pak nastupují přímo zákonná ustanovení, aniž by to muselo být upraveno přímo ve smlouvě.
Dobrý den.Pracuji v obchodě s knihami jako prodavačka. Nemám uzavřenou hmotnou odpovědnost za ceniny ani za zboží.V obchodě pracují tři zaměstnanci,kteří se střídají.Zboží na obchodě není nijak zabezpečeno a protože jsem na obchodě sama,zboží je snadné lehce odcizit,aniž bych si toho všimla.Při inventuře zboží se zjistil schodek.Má zaměstnavatel právo na to vyžadovat po mne náhradu škody,popř. uzavření hmotné odpovědnosti za zboží,které není nijak zabezpečeno???Také nás nutí odnášet tržbu za celý týden do banky,která se nenachází v objektu,má na to zaměstnavatel právo?V pracovní smlouvě žádný takový dodatek týkající se obou případů není.Děkuji
Dobrý den, odnášet tržby do banky je v obchodech zcela běžný a standardní postup, není proč by něco takového chtít nemohl. Ale náhradu za odcizené zboží po Vás chtít nemůže, dokud neuzavřete hmotnou odpovědnost. Ale i té by jste se mohla zprostit, kdyby jste prokázala, že odcizené zboží jste reálně nemohla uhlídat.
Pomohli jsme Vám? Přispějte na provoz těchto stránek zasláním SMS ve tvaru
WED DAR na číslo:Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
100,- Kč již za aktivaci
On-line prodej stavebního materiálu
Provize 3%
On-line nabídka pojistných produktů.
Provize 7%
Ptejte se odborníků v naší online právní poradně.
Jsme on-line, máme menší náklady, a proto jsme nejlevnější.
Advokátní kancelář www.Pravnik.org
Specializuje se především na občanské, pracovní a rodinné právo, vymáhání pohledávek, převody nemovitostí, bytové právo.
Specializuje se na občanské právo, právo rodinné a pracovní.
Specializuje se na rozhodčí řízení, právo on-line prostředí (internetová problematika), právo obchodních společností, právo nekalé soutěže.
Největší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czChcete vyšší zisky? Zlepštete e-mailovou komunikaci se zákazníkem.
IS.WEDOS.comStavíme Datacentrum ve stylu „REALITY SHOW”.Zajímá Vás jak se dělá firma? Sledujte aktuální dění na webových stránkách datacentra.
Datacentrum.WEDOS.com