Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
mám dotaz z přítelem žiji delší dobu,a ze svou matkou mám velké rozpory,a proto jsem se prestěhovala ke svemu přítely se kterým chci i nadále žít a přemejšlíme o snatku ale nevíme jak na to jelikož mi je skoro 17let.a četla sem tady u vas článek o snatku v 16letech.proto bych se vas chtěla zeptat jak to doopravdy je a jakou mame šanci na schvalení žádosti u soudu??a co k tomu vlastně vše potřebujem?a kde si to vše mame vířid?a dalsí věc na kterou bych se vas chtěla zeptat je jestli nam to schválí i bez toho že zatím neuvažujen na zákládání rodiny,jelikož si chci dodělat školu.o snatku jsme zacaly premyslet od te doby co ja z moji mamkou mam velke rozpory,a jsem z toho vystresovana a nedokažu se soustredit na nic.a u sveho přítele ktereho věrně miluji,i on mne se cítím odpočatá,bez žadneho stresu apod.předem vám velice moc děkuji za vaši odpoved budu za ní mo štastna z pozdravem veronika a honza
Dobrý den,chci se zeptat jestli mám právo na příspěvek na řidičák pro dceru od matky?Mám dceru v péči já a v červnu 08 jí bude 18 let a chce si dělat papíry na auto...Chceme od matky půlku přídat,ona nám nechce nic přispět...Můžeme to od ní vymáhat přes soud?
Předem děkuji za odpověď...
Pokud se matkou dcery na přispění na ŘP nedomluvíte, těžko s tím něco uděláte.
Předpokládám, že matka na dceru platí výživné. Samotné výživné je pak částka, která slouží k uspokojování potřeb vyživované osoby. Mezi tyto potřeby pak patří zejména náklady na výživu, ošaceni, školní pomůcky, léky, koníčky atd.
Toto všechno by měl soud při rozhodování o výši výživného zohlednit, kdy v této částce by mělo být počítáno i s tzv. předpokládatelnými jednorázovými výdaji jako jsou třeba školy v přírodě, tábory, lyžařský výcvik apod.
Pokud tedy jako rodiče se nejste schopni dohodnout na financování těchto vyšších výdajů, nezbude vám nic jiného než žádat soudní cestou o zvýšení výživného a pokud to stihnete před 18tými narozeninami dcery, můžete požadovat výživné i zpětně až po dobu až tří let. Z těchto peněz poté můžete dceři na ŘP přispět.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com