Moc prosím o radu... :-) - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

snatek v 16letech

veronika chadrabová, 18.01.2009 21:44:36

mám dotaz z přítelem žiji delší dobu,a ze svou matkou mám velké rozpory,a proto jsem se prestěhovala ke svemu přítely se kterým chci i nadále žít a přemejšlíme o snatku ale nevíme jak na to jelikož mi je skoro 17let.a četla sem tady u vas článek o snatku v 16letech.proto bych se vas chtěla zeptat jak to doopravdy je a jakou mame šanci na schvalení žádosti u soudu??a co k tomu vlastně vše potřebujem?a kde si to vše mame vířid?a dalsí věc na kterou bych se vas chtěla zeptat je jestli nam to schválí i bez toho že zatím neuvažujen na zákládání rodiny,jelikož si chci dodělat školu.o snatku jsme zacaly premyslet od te doby co ja z moji mamkou mam velke rozpory,a jsem z toho vystresovana a nedokažu se soustredit na nic.a u sveho přítele ktereho věrně miluji,i on mne se cítím odpočatá,bez žadneho stresu apod.předem vám velice moc děkuji za vaši odpoved budu za ní mo štastna z pozdravem veronika a honza

Moc prosím o radu... :-)

Tomáš Louvar, 28.06.2008 12:25:52

Dobrý den,chci se zeptat jestli mám právo na příspěvek na řidičák pro dceru od matky?Mám dceru v péči já a v červnu 08 jí bude 18 let a chce si dělat papíry na auto...Chceme od matky půlku přídat,ona nám nechce nic přispět...Můžeme to od ní vymáhat přes soud?
Předem děkuji za odpověď...

Re: Moc prosím o radu... :-)

Petr Petr, 28.06.2008 15:28:30

Pokud se matkou dcery na přispění na ŘP nedomluvíte, těžko s tím něco uděláte.

Předpokládám, že matka na dceru platí výživné. Samotné výživné je pak částka, která slouží k uspokojování potřeb vyživované osoby. Mezi tyto potřeby pak patří zejména náklady na výživu, ošaceni, školní pomůcky, léky, koníčky atd.

Toto všechno by měl soud při rozhodování o výši výživného zohlednit, kdy v této částce by mělo být počítáno i s tzv. předpokládatelnými jednorázovými výdaji jako jsou třeba školy v přírodě, tábory, lyžařský výcvik apod.

Pokud tedy jako rodiče se nejste schopni dohodnout na financování těchto vyšších výdajů, nezbude vám nic jiného než žádat soudní cestou o zvýšení výživného a pokud to stihnete před 18tými narozeninami dcery, můžete požadovat výživné i zpětně až po dobu až tří let. Z těchto peněz poté můžete dceři na ŘP přispět.

Re: Moc prosím o radu... :-)

Tomáš Louvar, 29.06.2008 21:54:00

Dobrý den.
Děkuji za odpověď... :-)

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »