Odstoupení od smlouvy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz na výpověď smlouvy

David Slovák, 22.07.2008 19:14:32

Dobrý den.
Můj dotaz je:mám smlouvu o díle(v úkole).V hodně bodech je smlouva o proti realitě jiná.Např.zprostředkovatel má smlouv s firmou,ve které má dílčí plnění termínů na určité části stavby.Tyto já ve smlouvě nemám(mám pouze termín úplného dokončení díla).Z tohoto důvodu si firma dodala své zaměstnance,za které účtuje 250,-Kč za hod,(včasné dokončení termínů o kterých sem nevěděl).Další věc je:při neumožnění nám montáže,se o tuto dobu prodlužují termíny.Nic takového se nestalo a to sme stáli měsíc a půl.Další:Do metru a půl zajišťujem lešení sami,nad firma.Na stupačky předané 6.5.nám dodali lešení 25.5.a pak se oháněli termíny.Je toho spousta.Tohle sou jedny z mnoha problémů této smlouvy a stavby,nehledě na to,že v době prostojů jsem nemohl hledat jinou zakázku,protože jsem nevěděl,jak dlouho budem stát,takže mi utíkaly peníze.Poraďte mi prosím,jakým způsobem můžu smlouvu vypovědět.Ve smlouvě to neni specifikované.Předem děkuji.

Re: Dotaz na výpověď smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 23.07.2008 13:30:33

Dobrý den, pokud není plněno v termínech, které jsou sjednány, pak je možné od smlouvy odstoupit. Ale Váš problém je (podle toho co píšete) poměrně obsáhlý, takže by jste se měl se smlouvou dostavit za advokátem a nechat si ji posoudit tak, aby nemohli Vaše odstoupení nijak napadnout. Zde pro revize takových smluv není prostor, spadá to již do oblasti placených právních služeb.

Odstoupení od smlouvy

Anna Aberlová, 27.06.2008 11:41:08

Dobrý den,
můžete mi prosím odpovědět na následující otázku?
Před časem jsem podepsal zakládací listinu pro společnost s. r. o., společenskou smlouvu.
Situace se s budoucím společnicí se vyvinula ne zrovna nejlíp. Zatím máme podepsánu pouze zakládací listinu, společenskou smlouvu, o zápis do OR jsme si doposud nezažádaly. Jakým způsobem mohu od smlouvy odstoupit? Děkuji za odpověď. A.A.

Re: Odstoupení od smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 11.07.2008 10:39:29

Dobrý den, takovým, jaký jste si sjednali ve společenské smlouvě. Nebo celou věc projednejte u notáře, u něhož jste podepisovali listiny.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »