Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám několik otázek, před asi 2 hodinami jsem spadl na namrzlých neposypaných schodech za domem(dům patří městské části)u schodů je zábradlí, na jedné straně schodů,bohužel než sem se k němu dostal tak jsem spadl, spadl jsem na kyčel na hranu schodu,bohužel ještě nevím jaký bude rozsah zranění, což uvidím zítra na pohotovosti....jak mám postupovat pokud budu mít zlomeninu? budu mít nárok na nějaké bolestné popřípadě jak prakticky a kde o něj žádat...jsem v současnosti nezaměstnaný tak že ušlý zisk u mě nepřipadá asi v úvahu. p.s. zdraví je přednější než peníze,ale nerad by sem se stal třeba mrzákem a nic za to nedostal,trošku s nadsázkou řečeno.děkuji za případnou odpověď.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak musí být vysoký plot,pokud by ho pes přelezl a způsobil někomu škodu na majetku nebo ho kousl,aby mě při pojistné události nebylo vytknuto že máme třeba nízký plot.
Máme klasický dřevěný plot s beton.základem,který je na určitém místě zahrady nižší než jinde ale 1,5 m má určitě.Jsou nějaké přeedepsané míry pro plot?Jinak není poškozený a laťky jsou u sebe pes se nemůže podhrabat ani prolézt.Děkuji Dolečková
Dobrý den! Dne 8.ledna 2009 jsem spadla na silně zledovatělžch schodech před obchodem Albert. Zlomila jsem si obratel, byla jsem odvezena na úrazové oddělení a operována. Nemocná jsem byla do konce května 2009. Jsem OSVČ, jsem majitelkou prodejny kniha. Protože jsem byla nemocná, prodejna byla po celou dobu zavřená. Nepobírala jsem žádnou mzdu, ale sociální a zdravotní pojištění jsem si hradila. Nyní ústředí Albertu je se mnou v jednání, jsou ochotni mi proplatit ušlou mzdu, ale chtějí po mě písemně předložit doklad na jakou finanční částku mám nárok. Jak prosím Vás tuto částku mám získat a kdo má pravomoc mi vystavit doklad, aby mi výše ušlé mzdy byla uhrazena. O výši plateb sociálního a zdravotního pojištění doklad mám, chybí mi jen výše mzdy.
Děkuji Vám za odpověd.
Dobrý den, zastupuji ryze českou společnost Bonstar s.r.o. a zabýváme se získáváním adekvátního pojistného plnění od pojišťoven pro klienty, kteří utrpěli nějakou škodnou událost. Zaměřujeme se např. na pracovní úrazy, nemoci z povolání, dopravní nehody, lékařskou péči, trestné činy a další. Dokážeme pomoci všem, kteří nepodepsali s pojišťovnou dodatek, že nebudou požadovat žádné další pojistné plnění. Nechceme žádné poplatky předem. Máme pracovníky po celé ČR. Zašlete nám na email, který je uveden na www.skodne-udalosti.wbs.cz Váš příběh a my Vám dokážeme pomoci. Děkuji. S pozdravem a přáním hezkého zbytku dne, Bartoš R. - Vedoucí týmu Poradců škodných událostí.
Dobry den,
v roce 2008 se mi stal uraz ve volnem case, po kterem jsem byl v pracovni neschopnosti s diagnozou S80.8 od 28.7.2008 do 31.8.2008. Po ukonceni pracovní neschopnosti jsem zazadal pojistovnu u ktere jsem pojisten na dobu leceni pri urazu o odskodne (proplaceni za dny nemoci) Pojistovna mne poslala dopis ve kterem mi oznamuje ze nemam narok na financni odskodneni.Podle pojistovny muj uraz mel byt vylecen podle nejakych internich tabulek do 18 dnu(ja byl v p.n.35 dni). Jsem klientem pojistovny kooperativa a platim si v produktu 4BN-investicni zivotni pojisteni "pracovni neschopnost nasledkem urazu". Podminkou pro vyplatu pojistne castky v pripade pojistne udalosi je minimalni doba pracovni neschopnosti 25 dnu. Prosil vas o radu, ma pojistovna pravdu ze podle jejich tabulky nemam narok na zadne plneni? Nebo mam nejakou sanci na vyplatu nahrady za pracovni neschopnost. Nebo mohli byste mi poradit na koho se obratit pro radu? Predem dekuji za odpoved. Vidmantas Kiseliovas
Dobrý den.
Rád bych se touto cestou informoval o možnostech, které mám v případě napadení ze strany anglického "občana"
K napadení došlo 1.1.2009,ve Warringtonu. Byla mi přeražena čelist a vylomen přední zub. Pobyl jsem pár dní v nemocnici, kde jsem musel absolvovat operaci. Útok je nahrán na CCTV a policie útočníka zatkla. Vás bych rád požádal o radu, jak dále postupovat při odškodnění a dalším.
Děkuji.
S pozdravem
D.Horak
prosim vas chci se zeptat,byl jste uz nejak odškodněn?od pojisštovny?me jen tak zajima .ja sem prodelal dvojnasobnou zlomeninu dolni čelisti a prisel sem o 6 zubu a tet cekam na trvale nasledky,tak jestly my to neco hodi dekuji a prosim o odpověd dekuji moc 22.sarka12@seznam.cz
ano hned po nehodě jsem dostal vyplacené body urazu..a tet jsem daval na pojistovnu trvalé nasledky a jeste se my nikdo neozval tak snad se ozvou a na pojistovne my prave rikal ze se to stalo v roce 26.12.2006 a tet je 2011 ale ja byl ješě 5 dubna 2010 na poslední operaci s dolní čelisti a pote my primař vypsal zavěr do LEKAŘSKÉ ZPRAVY..tak snad to ještě není promlčené..a z povinneho ručení budu taky odškodněn ?trvalé nesledek?děkuji a v rozmezí časově nevíte? děkuji
Chtěla bych se zeptat, dnes po mě o přestávce ve škole hodil spolužák židli. Mám rozraženou hlavu a pět stehů. Sestřička říkala že by nám škla měla zaplatit odškodné. Jak vysoká částka by to měla přibližně být? Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, dne 8.11.2008 se mi stal úraz (zlomenina klíční kosti) v německém akvaparku Tropical Islands. Tento úraz byl na místě sepsán a byla jsem převezena sanitkou do nemocnice k ošetření. Mohu žádat tento akvapark o odškodnění, i když jsem občanem ČR? A pokud ano, jakým způsobem. Děkuji.
Dobrý den, odškodnění žádat můžete i jako občan ČR. Ale věc se bude řešit podle německého práva, takže byste si měla zajistit právníka se specializací na právo SRN nebo přímo německého právníka.
Dobrý den, prosím o radu: Muž zastavil s autem, otevřel dveře a z auta vyskočil do silnice velký pes, který přímo srazil na kole jedoucí paní, ta přeletěla kolo a zlomila si obě ruce v zápěstí. Byla ošetřena v nemocnici, kde byla také 3 dny hospitalizována a ponechána na pozorování, protože upadla na hlavu a na záda. Bude mít obě ruce v sádře min 6 týdnů. S poškozenou paní jela kamarádka, která to vše viděla a zajistila jí odvoz, ošetření v nemocnici a vše popsala arogantně a když se ptali, zda se má volat policie, bylo jim lékařem řečeno, že se pak budou tahat po soudech, ať to nedělají. Zajímá mě, jak by se mělo v tomto případě postupovat, zda nahlásit celou záležitost na policii, zda má nárok na odškodnění a na bolestné,(ošetřovatelka atd.) a pokud by došlo k soudnímu jednání, jakou má šanci na úspěch a jaké odškodnění by mohla požadovat při případné dohodě s viníkem. Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den.
Dobrý den,
paní má rozhodně nárok požadovat bolestné (to jí vystaví lékař) a případně i ztížení společenského uplatnění (to se vystavuje obv. po 1 roce, kdy je zřejmé, zda budou trvalé následky, či nikoli). Samozřejmě může požadovat ušlou mzdu, veškeré náklady související s léčením (cestovné k lékaři, léky, ...), příp. poškození oblečení atd. Tyto nároky může vymáhat i soudní cestou žalobou na náhradu škody.
Co se týče policie, to je otázka. Pokud chcete, aby vlastník psa byl potrestán, podejte trestní oznámení. Má to svůj význam i tehdy, jestliže byste s řízení o náhradu škody těžko prokazovali, že se to vůbec stalo. Pak je lepší mít rozhodnutí trestního soudu o tom, že byl trestný čin (či přestupek od městského úřadu) spáchán. Zkuste se poradit s místním advokátem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com