Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
jsem spolumajitelem bytu v osobním vlastnictví. Po smrti mé matky můj otčím požádal o svolení k užívání bytu s čím nemám problém, nicméně další požadavek je na svolení k nahlášení trvalého bydliště.Je v budoucnu možný problém pokud trvalé bydliště povolím s případným dědictvím pozůstalých po otčímovi i přes to, že byt vlasním já a sestra?
Děkuji za odpověď
Dobrý den! Moji rodiče se letos ještě před rozvodem dohodli, že mě a mojí sestře darují náš rodinný dům (máme jej v osobním vlastnictví), kde jsme jako rodina žili. Poté, co se otec odstěhoval, matka se seznámila s jiným pánem. Zná ho asi necelé tři měsíce, ten člověk u nás v podstatě bydlí a už mluví o svatbě (chtějí ji uskutečnit v brzké době). Já i moje sestra se obáváme, že si tento mámin partner bude chtít zřídit v našem domě trvalé bydliště, a to se nám nezdá. Přeci jen - opatrnosti není nikdy dost a zvlášť v případě, že toho člověka v podstatě neznáme. Nerady bychom o dům přišly, pokud by se z toho člověka vyklubal podvodník. Musím podotknout, že naše matka má v domě trvalé bydliště. Chci se zeptat, jestli si toto trvalé bydliště může zařídit i bez našeho souhlasu (souhlasu majitele domu) jen tím, že se stane manželem osoby, která má v domě trvalé bydliště, popř. jestli s tím máme šanci něco dělat. Moc děkuji za odpověď či radu.
Pokud jste (Vy a Vaše sestra) spolumajiteli nemovitosti (a matka ne), tak mu trvalé bydliště bez VAšeho souhlasu nemohou napsat.
Dobrý den,
s přítelem jsme se nastěhovali do podnájmu v Praze. Oficiálně nájemce býtu je přítel. A já bych ráda přesunula své trvalé bydliště ho do tohoto nového bytu. Bohužel majitel bytu při našem stěhování vyjádřil razantní nesouhlas s tím, aby se v tomto bytě někdo z nás trvalé přihlásil.
Na matrice mi řekli, že dle zákonu na základě přítelovo souhlasu se můžu přihlásit k trvalému pobytu na této adrese již podle skutečnosti, že existuje jeho nájemní smlouva. Nicméně bychom rádi zachovali korektní vztah s majitelem bytu, a proto jeho obavy z poskytnutí mne trvalého bydliště bych chtěla vyvrátit konkrétním aktuálním zákonem, který bude jasně prohlašovat, že moje trvalé bydliště nijak neovlivní a do budoucna nebude majitele zatěžovat žádnými problémy. Předpokládám, že takový zákon existuje, proto Vás prosím poradit, jestli tento předpoklad je správný a uvést souvísející zákony a paragrafy, které můžu předložit majiteli.
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
žádný takový zákon neexistuje, resp. nikde není detailně vymezeno to, co byste si představovala.
Navíc, nájemní smlouva sice matrice stačit bude, bude však zapotřebí, aby v této smlouvě byl výslovně uveden souhlas pronajímatele s trvalým bydlištěm a podpisy na této náj. smlouvě by měly být ověřeny.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com