odstupné a souběh pracovní smlouvy - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odstupné a souběh pracovní smlouvy

Mgr.Miloš Šnajberk, 25.06.2008 17:58:36

Dobrý den .Manželka řeší aktuálně problematiku PP a nástupu k jinémuzaměstavateli.Současný zaměstnavatel(bez.agent) ji předložil k podpisu ukončení pracovního poměru k datu 30.6 .08 formou dohody dle §49 ZP. V textu dohody však nejsou uvedeny důvody ukončení pracovního poměru dohodou. Písemně jsem oznámil zaměst., aby vymezil skutkovou podstatu ukončení poměru v novém návrhu dohody §49/2, aby nemohl být zaměněn s jiným.V témže dopise jsem jej vyzval, aby manželce dal případně výpověď s uvedením důvodů dle § 52 a upozornil jsem jej na skutečnost možnosti neplatného rozvázání prac.poměru dle §69/1 a oznámil jsem mu písemně a bez odkladu , že i nadále trvá na prac.poměru.Vše je aktuálně ve fázi doručení zaměstavateli. Dotaz?: může manželka podepsat novou pracovní smlouvu s jiným zaměsnavatelem, ,který nastoupil místo původního zaměstavatele( obdobná činnost) a žádá , aby manželka nastoupila k 1.7.08 ?
děkuji za odpověď

Re: odstupné a souběh pracovní smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 27.06.2008 11:48:54

Dobrý den, podepsat ji může, ovšem je otázka jestli dodrží den nástupu, když ještě nemá platně skončený PP u současného zaměstnavatele.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »