Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Přítel se rozvádí. Je zaměstnaný. Manželka podniká jako OSVČ. Jakým způsobem se bude dělit provozovna manželky mezi oba manžele? Co nejlépe udělat, aby nedošlo k zastření skutečného stavu? Při rozvodu bude soud zkoumat skutečnosti k datu podání žádosti o rozvod? Mám na mysli stav majetku, bankovních účtů a podobně. Děkuji
Dobrý den, odpovědi jsou přímo pod dotazy, což jste si mohla všimnout u ostatních tazatelů.
Vypořádání SJM, pokud nejde o dohodový rozvod, se odvíjí od stavu majetku v době rozhodování o vypořádání. Často totiž dochází k vypořádání až s odstupem let od doby rozvodu. Nárok na "provozovnu" mít nebude, ale pokud manželka na podnikání používala i prostředky ze SJM, pak má nárok na určitý podíl z jejího "podnikání". A pokud jde o zabránění zastírání, pak lze doporučit, aby si najal advokáta se specializací na občanské právo, který již bude vědět, jak ochránit jeho zájmy.
Dobrý den, přítel se rozvádí. Za trvání manželství si domě jejích rodičů postavili patro a užívali jej cca 10 let k trvalému bydlení. Před dvěma roky rodiče manželky darovali půlku domu své dceři. Nyní, v době podání jejího návrhu na rozvod přítel zjistil, že zmizely veškeré doklady o nákupech stavebního materiálu na popisovanou přístavbu. Má nějakou šanci nepřijít o vložené finanční prostředky na přístavbu domů? Jak se s tímto problémem nejlépe vypořádat? Děkuji za odpověď
Dobrý den, pokud nemá doklady, pak bude potřeba, aby prostavěný materiál a investice vyhodnotil znalec.
dobry den,jsem rozvedena a byvaly manzel bydli v nemovitosti ktere jsme spoluvlastnici,ja se odstehovala jeste pred rozvodem.Mohu po byvalem manzelovi pozadovat financni castku za uzivani nemovitisti?Dekuji Dana
Dobrý den, vy oba jste spoluvlastníci a to jak si upravíte hospodaření s věcí a nároky vůči sobě navzájem je pouze na Vás. Pokud se nedokážete dohodnout, pak podejte k soudu návrh na zrušení a vypořádání spoluvlastnictví.
za trvani manzelstvi,ale nezili jsme ve spolecne domacnosti,manzel bez meho svoleni prodal auto,ktere jsme poridili v manzelstvi.Nyni jsme rozvedeni a vyporavame majetek.Nevim jak postupovat ohledne tohoto auta.Mel manzel pravo prodat toto auto.Dekuji za odpoved Fillova
Vozidlo rovněž podle toho co uvádíte patřilo do SJM, tzn. že na vypořádání i za toto vozidlo máte nárok. Pokud manžel vozidlo prodal, požadujte adekvátní náhradu.
Dobrý den,prosím o odpověď.Rozvádím se. Mám nějaký nárok na finanční zhodnocení bytu,k němuž došlo za trvání manželství,ale který dostala manželka jako dar od své matky v době trvání našeho manželství a je tudíž výlučným vlastníkem? Byt tehdy byl za pořizovací cenu 600tisíc,je to již 6 let,nyní má byt hodnotu o mnohem vyšší,také došlo k výměně oken a zateplení-vše bylo placeno z fondu oprav. Byt je ve výlučném vlastnictví manželky,ale ta byla po celou dobu na mateřské dovolené,tudíž neměla žádné příjmy a vše jsem platil já,tedy i fond oprav. Zajímá mě-Mám nárok alespoň na POLOVINU částky zvýhodnění bytu,k níž došlo za těch 6 let manželství? Byt má nyní cenu asi 1.400 000,-Kč,tedy mám nárok na polovinu z těch 800 tisíc o něž je nyní hodnota bytu vyšší? Děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com