Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den, potřebuji sestavit smlouvu o nájmu místnosti v RD. Musím ji sestavit, jelikož budu používat bývalou provozovnu kadeř.salonu v RD mých rodičů. Poradíte mi , z jakého zákona a paragrafu mám vycházet? Co musí taková smlouva obsahovat? Děkuji, pozdravy, Petra
Dobrý den, podstatný je zákon č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor a také občanský zákoník. Ale jak je z dotazu patrné, mnoho o tom nevíte, těžko si tak představit, že si ji hodláte "sestavit" sama. V zájmu právní jistoty účastníků nájemního vztahu Vám doporučuji, aby jste se obrátila na právníka.
Dobrý den, chtěla bych si otevřít prodejnu potravin v rodinném domě. Zajímalo by mě, jaké právní kroky jsou k tomu potřeba, co vyřídit na katastrálním úřadě, finančním úřadě atd. Předem děkuji za odpověď.
Stehlíková Helena
Dobrý den, od toho jsou zde právě úřady, aby Vám sdělily potřebné informace. Zde práci úředníků nesuplujeme. Katastrální úřad však zrovna v tomhle žádnou roli nehraje. Provozovna musí odpovídat stavebně-právním požadavkům, takže kontaktujte stavební úřad. A pokud je nebytový prostor k účelu vhodný a provozovnu otevřete, pak musí být náležitě označena podle požadavků živnostenského zákona. A s tím se jako podnikatelka budete muset seznámit (zákon č. 455/1991 Sb.). Jinak je nutné provozovnu nahlásit také živnostenskému úřadu. A podrobnosti a formulář obdržíte, kde jinde, než na živnostenském úřadu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com