otevření provozovny v rodinném domě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nájem prostoru v rodinném domě

Petra Ratajová, 07.10.2008 11:11:51

dobrý den, potřebuji sestavit smlouvu o nájmu místnosti v RD. Musím ji sestavit, jelikož budu používat bývalou provozovnu kadeř.salonu v RD mých rodičů. Poradíte mi , z jakého zákona a paragrafu mám vycházet? Co musí taková smlouva obsahovat? Děkuji, pozdravy, Petra

Re: nájem prostoru v rodinném domě

Mgr. Oldřich Topka, 10.10.2008 13:33:29

Dobrý den, podstatný je zákon č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor a také občanský zákoník. Ale jak je z dotazu patrné, mnoho o tom nevíte, těžko si tak představit, že si ji hodláte "sestavit" sama. V zájmu právní jistoty účastníků nájemního vztahu Vám doporučuji, aby jste se obrátila na právníka.

otevření provozovny v rodinném domě

Helena Stehlíková, 25.06.2008 17:21:58

Dobrý den, chtěla bych si otevřít prodejnu potravin v rodinném domě. Zajímalo by mě, jaké právní kroky jsou k tomu potřeba, co vyřídit na katastrálním úřadě, finančním úřadě atd. Předem děkuji za odpověď.
Stehlíková Helena

Re: otevření provozovny v rodinném domě

Mgr. Oldřich Topka, 27.06.2008 13:54:52

Dobrý den, od toho jsou zde právě úřady, aby Vám sdělily potřebné informace. Zde práci úředníků nesuplujeme. Katastrální úřad však zrovna v tomhle žádnou roli nehraje. Provozovna musí odpovídat stavebně-právním požadavkům, takže kontaktujte stavební úřad. A pokud je nebytový prostor k účelu vhodný a provozovnu otevřete, pak musí být náležitě označena podle požadavků živnostenského zákona. A s tím se jako podnikatelka budete muset seznámit (zákon č. 455/1991 Sb.). Jinak je nutné provozovnu nahlásit také živnostenskému úřadu. A podrobnosti a formulář obdržíte, kde jinde, než na živnostenském úřadu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »