Přišla mi cizí platba na účet - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odstupné a poslání peněz na cizí účet

Radim Gvizd, 08.07.2008 16:37:00

Dobrý den.Ukončil jsem pracovní poměr se zaměstnavatelem a ústně jsme se dohodli na vyplacení dvouměsičního odstupného.Dostal jsem pouze jeden plat s vysvětlením,že naše dohoda není nikde napsaná a dál se se mnou odmítl bavit.Po měsíci mi přišla druhá výplata,takže se se domníval,že zaměstnavatel dodržel gentlemanskou dohodu a považoval celou věc za uzavřenou.Peníze jsem utratil a po dvou následujících měsících mi přišla další částka.To už volala účetní z bývalé práce,že omylem poslala peníze na můj učet a že je chce vrátit.Poté jsem volal vedení firmy a nastínil jim problém a bylo mi odpovězeno ať zavolám za chvíli.Od té doby mi vedení nebere telefon.Mám vracet tyto dva platy nebo si mohu nechat plat o kterém jsem se domníval,že mám na něj nárok?Jak dál postupovat s vrácením peněz a za jakých podmínek?Děkuji za odpověď.

Přišla mi cizí platba na účet

Zdeněk Steiner, 25.06.2008 14:48:48

Dobry den, dne 30.dubna mi prisla ze zahranici platba na bank.ucet asi 8000 CZK bez identifikace. Provozuji internetovy obchod, plateb mi denne chodi mnoho-cekal jsem kdo se o ne prihlasi jako obvykle. Minuly tyden mi volali primo z me banky, ze maji zadost od Slovenske sporitelny, bankovni urednik chybne poslal penize na muj ucet. Pozadal jsem je o zaslani pisemnych podkladu a infa k vraceni castky. Zadna oficialni zadost neprisla pouze dopis o asi 5 vetach. Bylo tam dulezite pouze: souhlasite s vracenim platby: ANO/NE - nehodici skrtnete. Odpoved mam nasledne zaslat zpet doporucene do Prahy. Dnes po tydnu! druhy telefon z me banky, ze proc jsem jeste nic neposlal. Urednik rikal ze pokud penize behem par dni nevratim predaji moje osobni udaje te druhe bance, ktera je nasledne bude vymahat doslova rekl neprijemnym zpusobem. Penize si nechci nechat, ovsem proc bych mel platit za cizi chybu - neproplacene naklady? Taky jak mohou ihned predat moje os.udaje cizi bance a vyhrozovat mi?

Re: Přišla mi cizí platba na účet

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.06.2008 08:49:27

Dobrý den,
v těchto případech se mohou domáhat u soudu vrácení této částky z titulu bezdůvodného obohacení, které vzniklo na Vaší straně. Vyhrožovat by samozřejmě neměli. Pokud však tuto příchozí platbu s ničím nespárujete a sám víte nebo zjistíte, že opravdu byla poslána omylem, měl byste ji vrátit - už jen kvůli vyhnutí se nepříjemnostem v budoucnu (soudní řízení atd.)

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »