Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Pobírala jsem částečný invalidní důchod. Po přezkumu mého zdravotního stavu mi byl tento důchod odebrán, myslím, že neprávem. Proti rozhodnutí ČSSZ se nelze odvolat, pouze podat prostřednictvím ČSSZ v Praze žalobu k soudu. Prosím o radu, jakým způsobem lze tuto žalobu podat a zda existují nějaké vzory, nebo tiskopisy k tomu určené, zda se za soudní řízení platí a jestli musím být na soudním řízení přítomna.
Předem moc děkuji za radu.
A.J.
Dobrý den, je to soudní řízení jako každé jiné. To znamená, že je nutné podat žalobní návrh se všemi náležitostmi (vzory žalob existují, jestli ovšem naleznete zrovna žalobu v této věci zaručit nelze) a uhradit soudní poplatek. U soudu byste být měla, pokud se ovšem ve sporu nenecháte zastoupit právníkem.
Dobrý den,
požádal jsem ČSSZ o příspěvek k důchodu podle § 5 odst. 1 a)c) zákona č.357/2005 Sb. a tato žádost byla zamítnuta bez možnosti odvolání.
Nicméně je tam Upozornění na možnost soudního přezkumu.
Mám k Vám dva dotazy:
1) Stačí jen nějaká formální žádost, anebo je to složitější?
2) Je to nějak zpoplatněné, jako např Správní soud?
Předem děkuji za odpovědi. S pozdravem M.Z.
Dobrý den, je to složitější. Žádné "žalobní" formuláře neexistují. Podání k soudu musí splňovat všechny zákonné požadavky. Soud se pak zabývá teprve správným a úplným podáním. Proto se lidé v těchto věcech obracejí na právníky. Soudní poplatky se samozřejmě platí a řídí podle sazebníku poplatků.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com