Možnost soudního přezkumu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Podání žaloby k soudu

Anna Jackelová, 07.11.2008 13:41:26

Pobírala jsem částečný invalidní důchod. Po přezkumu mého zdravotního stavu mi byl tento důchod odebrán, myslím, že neprávem. Proti rozhodnutí ČSSZ se nelze odvolat, pouze podat prostřednictvím ČSSZ v Praze žalobu k soudu. Prosím o radu, jakým způsobem lze tuto žalobu podat a zda existují nějaké vzory, nebo tiskopisy k tomu určené, zda se za soudní řízení platí a jestli musím být na soudním řízení přítomna.
Předem moc děkuji za radu.
A.J.

Re: Podání žaloby k soudu

Mgr. Oldřich Topka, 24.11.2008 14:48:22

Dobrý den, je to soudní řízení jako každé jiné. To znamená, že je nutné podat žalobní návrh se všemi náležitostmi (vzory žalob existují, jestli ovšem naleznete zrovna žalobu v této věci zaručit nelze) a uhradit soudní poplatek. U soudu byste být měla, pokud se ovšem ve sporu nenecháte zastoupit právníkem.

Možnost soudního přezkumu

Zdeněk Macoun, 25.06.2008 08:10:49

Dobrý den,
požádal jsem ČSSZ o příspěvek k důchodu podle § 5 odst. 1 a)c) zákona č.357/2005 Sb. a tato žádost byla zamítnuta bez možnosti odvolání.
Nicméně je tam Upozornění na možnost soudního přezkumu.

Mám k Vám dva dotazy:
1) Stačí jen nějaká formální žádost, anebo je to složitější?
2) Je to nějak zpoplatněné, jako např Správní soud?
Předem děkuji za odpovědi. S pozdravem M.Z.

Re: Možnost soudního přezkumu

Mgr. Oldřich Topka, 30.06.2008 09:57:24

Dobrý den, je to složitější. Žádné "žalobní" formuláře neexistují. Podání k soudu musí splňovat všechny zákonné požadavky. Soud se pak zabývá teprve správným a úplným podáním. Proto se lidé v těchto věcech obracejí na právníky. Soudní poplatky se samozřejmě platí a řídí podle sazebníku poplatků.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »