Zavet a problem kolem ni - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zavet a problem kolem ni

Lukas Dostal, 25.06.2008 07:30:21

Dobry den,ja a moje rodina zijeme v RD se svoji matkou jiz 40let. Po te co mi zemrel otec doslo na dedictvi. 1/2 RD zustalo matce, 1/4 me a 1/4 sestre. Sestru jsem vyplatil a tak ted RD je z 1/2 muj a z 1/2 matky. Pri tomto prevodu nemovitosti byla sepsana zavet me matky tak, ze zbytek RD bude muj a sestru vyplatim castkou sepsanou v zaveti. Jenze ma matka bez me vedomosti nechala zmenit zavet a 1/2 RD nechala prepsat na dceru sestry. Opravdu si ji dokazala omotat kolem prstu. O RD se staram jiz 22 let veskera jeho udrzba a udrzba zahrady, vse platim sam. Je nejake vychodisko z tohoto problemu..?? Co navrhujete..?? Dekuji za radu

Re: Zavet a problem kolem ni

Mgr. Oldřich Topka, 07.07.2008 10:57:14

Dobrý den, pokud je matka psychicky a mentálně v pořádku, pak je to jen a jen její vůle. Chce-li domek darovat vnučce a závěť nepopírá nároky neopomenutelných dědiců (tedy vás jako potomky), pak je to její rozhodnutí, které zvrátíte těžko. Platnou závěť totiž účinně nenapadnete.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »