Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.U firmy jsem zaměstnána od února 2008 a při nástupu mi byla dána smlouva na dobu určitou a toje 1 měsíc.Následně mi byla smlouva prodlužována každý měsíc na dobu určitou 1 měsíce.Při dotazu jak dlouho mi bude smlouva prodlužována mi bylo sděleno, že po dobu 2let bude smlouva pouze na 1 měsíc.V květnu jsem při práci(ve svém volnu),začala chodit na injekce a po dohodě s lékařem jsem 2.6 2008 šla na nemocenskou.Momentálně jsem chtěla nemocenskou ukončit a plánovanou operaci odložit,ale vedoucí mi sdělila, že mi už smlouvu neprodlouží.Tak se tedy ptám,mají právo mi smlouvu neprodloužit?Děkoji za odpověď.A.Tabačková
Dobrý den, ano, mají. Pokud uplyne doba určitá, pak PP skončí a zaměstnavatele nikdo nemůže nutit, aby smlouvu prodloužil nebo uzavřel novou. Je to jejich rozhodnutí, proti kterému nic nezmůžete. Je otázka, jestli by takové prodlužování po 1 měsíci (ač to ZP nezakazuje) nebylo možné označit za postup odporující dobrým mravům, ale to by musel posoudit soud.
Jakou platnost má uzavřená pracovní smlouva, je-li v datu nástupu do práce uvedený rok 2007, namísto 2008?
Děkuji
Dobrý den, jde o tzv. chybu v psaní a počtech. Podstatná je vůle smluvních stran. Je zcela zřejmé, že jde o překlep, který by neměl způsobit neplatnost smlouvy. Kromě toho záleží i na účastnících, aby si dokument před podpisem důkladně přečetli a zjištěné chyby odstranili.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com