platnost pracovní smlouvy - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pracovní smlova

Anna Tabačková, 29.06.2008 21:15:08

Dobrý den.U firmy jsem zaměstnána od února 2008 a při nástupu mi byla dána smlouva na dobu určitou a toje 1 měsíc.Následně mi byla smlouva prodlužována každý měsíc na dobu určitou 1 měsíce.Při dotazu jak dlouho mi bude smlouva prodlužována mi bylo sděleno, že po dobu 2let bude smlouva pouze na 1 měsíc.V květnu jsem při práci(ve svém volnu),začala chodit na injekce a po dohodě s lékařem jsem 2.6 2008 šla na nemocenskou.Momentálně jsem chtěla nemocenskou ukončit a plánovanou operaci odložit,ale vedoucí mi sdělila, že mi už smlouvu neprodlouží.Tak se tedy ptám,mají právo mi smlouvu neprodloužit?Děkoji za odpověď.A.Tabačková

Re: pracovní smlova

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 11:12:15

Dobrý den, ano, mají. Pokud uplyne doba určitá, pak PP skončí a zaměstnavatele nikdo nemůže nutit, aby smlouvu prodloužil nebo uzavřel novou. Je to jejich rozhodnutí, proti kterému nic nezmůžete. Je otázka, jestli by takové prodlužování po 1 měsíci (ač to ZP nezakazuje) nebylo možné označit za postup odporující dobrým mravům, ale to by musel posoudit soud.

platnost pracovní smlouvy

Barbora Vejnarová, 23.06.2008 19:22:20

Jakou platnost má uzavřená pracovní smlouva, je-li v datu nástupu do práce uvedený rok 2007, namísto 2008?
Děkuji

Re: platnost pracovní smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 27.06.2008 14:19:24

Dobrý den, jde o tzv. chybu v psaní a počtech. Podstatná je vůle smluvních stran. Je zcela zřejmé, že jde o překlep, který by neměl způsobit neplatnost smlouvy. Kromě toho záleží i na účastnících, aby si dokument před podpisem důkladně přečetli a zjištěné chyby odstranili.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »