Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Mám již 12 let v pronájmu část domu,kterou mi pronajal městský úřad za účelem skladování dřeva.|Tuto část jsme měla i v nájmu k bytu,kde jsem platila poměrnou část za pronájem.V roce 2004 jsem byt od města odkoupila a opět jsem zvlášt zažádala o pronájem části budovy ,(není to součást našeho domu,jedná se jinou budovu s jiným popisným číslem).
Nyní město chce daný objekt prodat.Chci se zeptat,jestli budu nějak chráněna.Slyšela jsem ,že pokud někdo užívá majetek déle jak 10 let,tak má právo vlastníka.
Můžete mi prosím sdělit,jak to vlastě je ?
Zda má právo koupit domek jen osoba,která má v daném objektu pronajatý od města byt,nebo mám také přednostní právo koupi domu ,nebo její části,kterou mám v pronájmu.Nebo mi město může dát z daného objektu výpověď z nájmu?
Jěště bych chtěla dodat,že dům byl veden pod stejným popisným číslem ,jako dům,ve kterém mám koupený byt a je na stejném pozemku,a nyní objektu přidělili jiné popisné číslo .
Děkuji za odpověď
Šopíková Renata
Dobrý den, ve Vašem případě to není pravda. To se týká těch, kteří užívají např. pozemek v dobré víře, že je jejich. Pak může nastat vydržení. Vy jste ale po celou dobu věděla, že nejde o Váš majetek, měla jste prostory v nájmu. Podle Vaší teorie by se každý nájemník po 10 letech užívání bytu nebo prostoru dostal do pozice vlastníka. A to je samozřejmě nesmysl. Kromě toho Vám nevzniklo ani žádné zvláštní předkupní právo.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com