Kategorie: Obchodní právo / Internet
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Mám na Vás velkou prosbu.Asi před 2 roky jsem nafotila erotické fotografie. Nyní mi kdosi zřídil osobní stránku, kde je kromě nich taktéž datum narození, město bydliště, míry atd. Jen přijmení je zkomolené a dole na stránce údaje, že to není přímo moje stránka. Dá se s tím něco dělat?? Nechci aby tyto údaje byly na internetu a kdokoliv zřizoval ,,rádoby" osobní stránky. Moc děkuji za jakoukoliv pomoc či radu.
Dobrý den, zveřejnění fotografie bez souhlasu dotyčné osoby může být vyhodnoceno jako porušování osobnostních práv podle §12 občanského zákoníku, který v odst.1 stanoví, že písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy smějí být pořízeny nebo použity jen s jejím svolením.
Proti tomu je možné domáhat se, aby od toho bylo upuštěno (§13) a to prostřednictvím soudu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com