Osobní údaje na internetu - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Osobní údaje na internetu

Katka Novotná, 22.06.2008 16:37:18

Dobrý den. Mám na Vás velkou prosbu.Asi před 2 roky jsem nafotila erotické fotografie. Nyní mi kdosi zřídil osobní stránku, kde je kromě nich taktéž datum narození, město bydliště, míry atd. Jen přijmení je zkomolené a dole na stránce údaje, že to není přímo moje stránka. Dá se s tím něco dělat?? Nechci aby tyto údaje byly na internetu a kdokoliv zřizoval ,,rádoby" osobní stránky. Moc děkuji za jakoukoliv pomoc či radu.

Re: Osobní údaje na internetu

Mgr. Oldřich Topka, 24.06.2008 15:38:18

Dobrý den, zveřejnění fotografie bez souhlasu dotyčné osoby může být vyhodnoceno jako porušování osobnostních práv podle §12 občanského zákoníku, který v odst.1 stanoví, že písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy smějí být pořízeny nebo použity jen s jejím svolením.
Proti tomu je možné domáhat se, aby od toho bylo upuštěno (§13) a to prostřednictvím soudu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »