Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,prodávám nestavební pozemek(veden jako zahrada) přes realitní kancelář.Realitní kancelář mi našla kupce a došlo již k sepsání a podepsání zprostředkovatelské smlouvy na částku 352 000kc včetně provize RK.Budoucí majitelka si na nemovitost bere hypoteku.Vím,že neznalost neomlouvá,ale cítím se podvedená.Realitní makléř mě neinformoval,že dan z prodeje bude činit 15%(protože jsem majitelkou pouze 1 rok) a že budu zdanovat i jeho provizi za zprostředkování.Dále po mně požaduje,abych si zaplatila odhadce což odmítám.Provize činí 50000 a ve smlouvě mám uvedeno,že náklady spojené se zprostředkováním hradí zprostředkovatel.Má právo to po mně žádat?Dále by mě zajímalo,jestli když podepíšu smlouvu a nedojde ještě k přepisu v katastru,tak jestli již majitelka může na pozemku dělat úpravy.A jak a z čeho se odvíjí odhad.Pozemek je oplocen ze tří stran o velikosti 867 m2,nejsou tam žádné inženýrské sítě a jsou tam pouze tři jehličnany.Děkuji za odpověd
Dobrý den, k dani prostě odhad potřebujete. Podrobnosti ohledně něj si vyžádejte přímo u znalce. To, že Vás RK neseznámila s daňovými aspekty je sice nesolidní, ale od daňové povinnosti Vás to nijak neosvobozuje. A jinak ve smlouvě jde o náklady spojené se zprostředkováním, nikoliv s vypracováním znaleckého posudku pro účely daně, takže pod tohle odměnu znalce nezahrnete. A pokud jde o zdanění jejich provize, pak není zřejmé, jak to myslíte. Jde o jejich příjem a ten by si daní oni.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com