Trvalé bydliště - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

pronájem bytu v rodinném domku

Lenka Pekařová, 23.06.2008 19:46:42

Dobrý den,
pokud pronajmu byt v rodinném domku na dobu určitou, vyplývají pro mě povinnosti nájemci sehnat po této době náhradní byt? Pokud by se nechtěl v souladu se smlouvou odstěhovat. Je ve složité situaci a ráda bych mu pomohla, ale nechci si do budoucna zkomplikovat život. Potřeboval by ode mě souhlas s přihlášením k trvalému pobytu, do jaké míry riskuju, když mu souhlas dám? Děkuji.L.P.

Re: pronájem bytu v rodinném domku

Mgr. Oldřich Topka, 30.06.2008 10:54:43

Dobrý den, po skončení nájemní smlouvy není pronajímatel povinen zajišťovat nájemci náhradní ubytování. Souhlas k trvalému pobytu sice dát můžete, ale později mohou nastat potíže při jeho zrušení. Takže si to dobře rozvažte.

Trvalé bydliště

Romana Kovaříková, 21.06.2008 12:33:35

Dobrý den, prosím o radu. Byla mi zrušena adresa trvalého bydliště, kde již několik let nebydlím, momentálně bydlíme v pronajatém bytě ale budu se rozvádět a tato adresa bude již brzy také tabu. Je možné požádat úřad o tvalé bydliště? Kam by mi mohla být doručena pošta? Moc děkuji R.K.

Re: Trvalé bydliště

Petr Petr, 21.06.2008 12:56:15

Zákon o evidenci obyvatel stanoví, že místo trvalého pobytu musí mít každý občan České republiky. Z praktických důvodů by měl být každý přihlášen k pobytu tam, kde skutečně bydlí nebo se dlouhodobě zdržuje. Pokud nemáte „kam jít“ a byla vám adresa zrušena úředně budete mít pravděpodobně zapsáno jako trvalé bydliště adresu ohlašovny, tedy adresu příslušného Městského či Obecního úřadu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »