DOVOLENÁ - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dovolená

Marie Šrailová, 02.12.2008 10:55:15

Manžel má u zaměstnavatele uzavřenu vedle pracovního poměru i Dohodu o pracovní činnosti, ve které je zakotven nárok na dovolenou.Zdá se mi, že mu jí vypočítali chybně(i když tvrdí, že to přepočítávali a je to správně).V souvislosti s dotazem manžela mu poskytli následující údaje, které jim sloužily pro výpočet. Odpracované hodiny 255, odměna 74250 Kč a dovolená za 5 vyčerpaných kalendář.dnů činila 1909 Kč.Prosím o vyjádření, zda výpočet je či není správný, event. i výpočet správné výše. Pokud došlo k chybě, kam se má obrátit o pomoc. Tento problém se týká více zaměstnanců organizace.Děkuji

Re: dovolená

Karel Dlouhý, 02.12.2008 19:09:33

Na první pohled se zdá, že je to málo.

Zde se ale takové výpočty neprovádějí.

Propočet by měl vycházet z průměrné odměny na 1 hodinu.

DOVOLENÁ

LIBUŠE ĎALOVSKA, 20.06.2008 08:14:06

Dobrý den...
Chtěla bych Vás požádat o radu a to pracovní.Zajímalo by mě jakým způsobem se počítá nárok na dovolenou.Pracuji 10hod. za den a to vždy 2 dny a dva dny volna.Když si chci vzít dovolenou tyto dva prac. dny počítá se mi za výběr dovolené 2 dny a 4 hod. a to proto že běžný prac.den má 8 hod.Je tento postup správný?A takových podle mě nesmyslů je v naší firmě řada.
Děkuji

Re: DOVOLENÁ

Mgr. Oldřich Topka, 27.06.2008 15:26:03

Dobrý den, u nerovnoměrně rozvržené pracovní doby je vzorec pro výpočet dovolené odlišný než u rovnoměrné doby. Nárok na dovolenou se pak odvíjí od provedeného výpočtu (viz §213/4 ZP: Čerpá-li dovolenou zaměstnanec s pracovní dobou nerovnoměrně rozvrženou na jednotlivé týdny nebo na období celého kalendářního roku, přísluší mu tolik pracovních dnů dovolené, kolik jich podle rozvržení pracovní doby na dobu jeho dovolené připadá v celoročním průměru). Ovšem toto není poradna pro mzdové účetnictví ani personalistiku. Takové výpočty a jejich zde tedy neprovádíme. Máte-li podezření na porušování ZP, pak to řeší inspektoráty práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »