Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Co přesně znamená.,,zaplatit mému klientovi k mým rukám?,,
Jedná se o soudní spor,který jsme prohráli a advokátka žádá tímto způsobem po nás peníze.Jedná se o peníze pro ni,či pro jejího klienta???Bylo nám řečeno,že to jsou peníze za její úspěšné obhajování. Děkuji
Dobrý den, jde o peníze, které patří klientovi, ale zasílají se k rukám advokáta. To, jak si mezi sebou sjednali odměnu za právní služby, již není Vaše věc.
Dobrý den,
dlužil jsem vymáhací firmě cca 12000 Kč. V únoru letošního roku jsem se pídil, kam zaplatit. V té firmě mi dali číslo účtu, já 1.3.08 zaplatil vše a poštou mi k 6.3.08 přišlo potvrzení o bezdlužnosti. V dubnu 08 mi ale od soudu přišel platební rozkaz na soudní náklady ve výši cca 8500 kč, který byl vydán v lednu 08. žalobu na mě vymáhací firma podala v prosinci 07. Jsem povinen uhradit náklady, i když mám v ruce papír o bezdlužnosti? Proč jsem příkaz dostal s takovým zpožděním?
Vymáhací firma mi navrhla zaplatit náklady ve dvou splátkách, ale protože mám ještě srážky ze mzdy, tak to není v mých silách. Můžu podle nějakého zákona (§) požadovat delší splátkový kalendář? Nechci, aby na mě podali exekuci a částka se znovu o několik tisíc navýšila.
Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.
Martin Šturm.
Dobrý den,
náklady řízení zaplatit musíte - Vy jste uhradil až poté, co byl podán žalobní návrh, tedy vymáhací firma má na uhrazení těchto nákladů řízení nárok. Co se týče té doby doručení platebního rozkazu, zas tak dlouho to není - u některých soudů to trvá podstatně déle.
Neexistuje žádný zákon ani paragraf, který by ukládal věřiteli povinnost strpět Váš požadavek na splátkový kalendář. Je jen dobrou vůlí věřitele, že Vám splátky umožní, nic víc. Trvat na nich tedy můžete jen těžko; vyhovět Vám nemusí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com