Dotaz - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozdělení majetku

hana , 24.06.2008 10:38:33

Dobrý den,
chci se rozvést v roce 2000 převedla tchyně smlouvou o převodu členských práv na manžela družstevní podíl na který se platí až do roku 2009 splátky obci. Byt je družstevní manžel měz něj vyhazuje i s dětmi, že prý je jen jeho. Neplatí nic neustále doplácím dluhy na nájemném ze své výplaty, chci se zeptat jestli mám šanci získat ten byt pro sebe a děti a jelikož dluží nevím kam se podívá jestli budu muset platit i jeho dluhy i když o spoustě z nich vůbec nevím, nebo jestli to jde nějak ošetřit. a Potom jestli se dá zohlednit, že jsem za manželství prodala podíl na domě, který jsem získala v restituci a peníze padly na domácnost, ale nemám na výdaje žádné doklady je doklad, že jsem podíl prodala. S manželem se nedá domluvit na ničem jen řve, je sprostý. si je to všechno zmatené, ale nevím kam se obrátit a kde najít právníka, který by mi ponohl. Hlavně mi jde o získání bytu vybavení ať si klidně veme. Ještě máme auto na leasing, který je psaný na mě, nevím komu by připadlo.

Re: rozdělení majetku

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 24.06.2008 11:09:09

Dobrý den,
z bytu Vás vyhazovat nesmí - oba jste společnými nájemci tohoto družstevního bytu. O tom, kdo právo nájmu získá, rozhodne soud v řízení o zrušení společného nájmu k DB - tento žalobní návrh podejte ihned po rozvodu. Vaše peníze, které se spotřebovali v domácnosti v ničem zohlednit nejdou. Auto není vaše, je leasingové společnosti - o tom, na koho leasing přejde rozhodne soud (pokud se nedohodnete) v řízení o vypořádání SJM.
Jestliže chcete právníka, vezměte si ho. Pokud žádného neznáte, podívejte se na www.cak.cz a zde si v seznamu advokátů svého dle města najdete.

Re: rozdělení majetku

hana , 24.06.2008 12:23:28

Děkuji Vám
Hana

dluhy

Renata Benackova, 21.06.2008 19:38:51

Prosím, potřebovala bych poradit.Můj bývalý manžel měl jako OSVČ firmu, kde měl zaměstnance za které neplatil na VZP a OSSZ.Tento dluh vznikl za dobu manželství.Dnes jsme rozvedeni,SJM bylo soudně rozděleno v r.1998 společně s přepisem RD na mě.Protože se jedná o vysokou částku,byla jsem se informovat na VZP i OSSZ, kde mi sdělili, že mě se tento dluh netýká, protože bývalý manžel s námi nebydlí,SJM máme rozděleno a jsme rozvedeni a že tudíž nejsem účastníkem řízení.V jeho firmě jsem nijak nefigurovala. Písemně mi ale nic nedali, takže mám obavu že se změnou úředníka může být všechno jinak. Jak mám postupovat? Mám napsat písemnou žádost o jejich vyjádření?Nebo na koho se mám obrátit? Bývalý manžel na děti neplatí, mám 3 dospívající syny,žijeme pouze z mé výplaty.Doposud jsem na VZP i na OSSZ zasílala pravidelné splátky,ale už nemám peníze a mám obavu,aby později po mně částky nevymáhali.Prosím, poraďte.Děkuji

vyporadani dluhu

Vitezslav Matousek, 19.06.2008 18:41:46

Dobry den. Pred tremi roky jsem se rozvedl. S ted jiz byvalou manželkou jsme meli dluhy v hodnotě asi 370 000.Vetsina pujcek je psana jen na me. Ve vyporadani majetku mame napsane,ze se pujcky zaplati rovnym dilem!!Ja uz svoji pulku skoro zaplatil a ted se resi dluh u Ceske sporitelny,ktery by mela vlastne platit ona!Exekutorsky urad jde ale po me a nikoho nezajima jiz zminene vyporadani majetku. Ma tohle vyporadani,soudem schvalene vubec nejakou vahu??Nechci exekuci,ale chci, aby si to zaplatila sama byvala manzelka! Vubec nevim co delat a jak se branit ! Dekuji moc za odpoved!

Re: vyporadani dluhu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 20.06.2008 13:36:27

Dobrý den,
exekutora žádné vaše dohody s manželkou nezajímají - pro věřitele jste stále zavázáni oba, na tom se nic nezměnilo. Ona dohoda má význam v tom, že jakmile uhradíte dluh za manželku, můžete ho na základě této dohody po ní vymáhat a to i soudní cestou.

Dotaz

Marie, 19.06.2008 08:31:48

Dobrý den,
žiji s přítelem a rozhodli jsme se vzít. Bohužel jsem se dozvěděla, že má přítel vysoké dluhy. Zajímalo by mě, jestli v případě že by jsme se rozešli nebo se mu cokoli stalo a nemohl je splácet, bych musela tyto dluhy platit já, když je měl již před tím, než jsme se seznámili. Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

Petr Petr, 19.06.2008 17:25:30

Jedná se jen o dluhy vašeho přítele a vy s těmato tedy nemáte nic společného.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »