Dotaz na smlouvu mezi s.r.o.a OSVČ - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

ukončení OSVČ

Jirka, 19.11.2007 10:05:13

Dobrý den, cca rok pracuji na ŽL, a nyní bych měl pracovat jako zaměstnanec, proto chci ŽL ukončit. Co pro to musím udělat? Děkuji moc za radu

Re: ukončení OSVČ

Šéfredaktor, 23.11.2007 13:48:31

Dobrý den, pokud chcete živnost ukončit, můžete to udělat doručením žádosti živnostenskému úřadu o zrušení živnostenského oprávnění, příp. můžete požádat pouze o pozastavení činnosti. Dojděte tedy na příslušný ŽÚ.

Mgr. Lucie Jindrová

výpověď z obchodního zastoupení

Miloš, 02.11.2007 08:56:27

Přeji krásný den
Moc rád bych vás požádal o radu dne 31.10.2007 jsem podepsal smlouvu na obchodní zastoupení v regionu a to na živnostenský list podle ustanovení § 652 .Bohužel hned druhý den se ukázalo že vše je jinak než bylo dohodnuto .Moc rád bych vás požádal o radu jak v daném případě postupovat a tuto smlouvu vypovědět a tak co nejdříve ukončit pracovní poměr
moc děkuji

Re: výpověď z obchodního zastoupení

Šéfredaktor, 02.11.2007 09:09:28

Dobrý den, předně, ve Vašem případě se nejedná o pracovní poměr, tudíž se na Vás nevztahují ustanovení zákoníku práce. Ve smlouvě o obchodním zastoupení by měl být uveden způsob skončení smluvního vztahu. Obchodní zákoník v § 668 odst. 2 až 5 stanoví možnost ukončení této smlouvy výpovědí. Délka výpovědní lhůty je 1 měsíc pro 1. rok trvání smlouvy (pokud jste se nedohodli jinak) a smluvní vztah musí skončit ke konci kalendářního měsíce.

Mgr. Lucie Jindrová

Dotaz na smlouvu mezi s.r.o.a OSVČ

Veronika, 17.09.2007 12:53:17

Dobrý den,

mám na Vás dotaz týkající se mého živnostenského podnikání (Zprostředkování obchodu a služeb,od 1.9.2007).

Uzavřela jsem od 3.9.2007 s firmou s.r.o. a mnou OSVČ smlouvu.

Ale nelíbí se mi jejich přístup a podmínky,které jsem se dozvěděla až nyní.Nechci pro ně pracovat,chci dát výpověď.

Jak mohu v tomto případě postupovat(stačí výpověď zaslat doporučeně poštou na jejich adresu)? Jakou v tomto případě výpověď mohu použít?V kolika vyhotovení ji mám udělat? Musím ji mít od firmy podepsanou?Co když mi dají 2měs.výpovědní lhůtu,jak postupovat?

Dále jak je to v tomto případě s neschopností pracovat (od lékaře vystavená neschopenka),když si zdravotní i sociální pojistné platím sama?

Děkuji za rychlou odpověď.

Veronika Jílková

Re: Dotaz na smlouvu mezi s.r.o.a OSVČ

Mgr. Gabriel Brenka, 27.09.2007 16:49:08

Dobrý den, jestliže podnikáte na základě živnostenského oprávnění, potom se na Vás nevztahuje zákoník práce, takže jste nesjednala s s.r.o. pracovní smlouvu. Jak smlouvu ukončit bude záležet na tom, o jakou smlouvu se jedná.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »