Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, cca rok pracuji na ŽL, a nyní bych měl pracovat jako zaměstnanec, proto chci ŽL ukončit. Co pro to musím udělat? Děkuji moc za radu
Dobrý den, pokud chcete živnost ukončit, můžete to udělat doručením žádosti živnostenskému úřadu o zrušení živnostenského oprávnění, příp. můžete požádat pouze o pozastavení činnosti. Dojděte tedy na příslušný ŽÚ.
Mgr. Lucie Jindrová
Přeji krásný den
Moc rád bych vás požádal o radu dne 31.10.2007 jsem podepsal smlouvu na obchodní zastoupení v regionu a to na živnostenský list podle ustanovení § 652 .Bohužel hned druhý den se ukázalo že vše je jinak než bylo dohodnuto .Moc rád bych vás požádal o radu jak v daném případě postupovat a tuto smlouvu vypovědět a tak co nejdříve ukončit pracovní poměr
moc děkuji
Dobrý den, předně, ve Vašem případě se nejedná o pracovní poměr, tudíž se na Vás nevztahují ustanovení zákoníku práce. Ve smlouvě o obchodním zastoupení by měl být uveden způsob skončení smluvního vztahu. Obchodní zákoník v § 668 odst. 2 až 5 stanoví možnost ukončení této smlouvy výpovědí. Délka výpovědní lhůty je 1 měsíc pro 1. rok trvání smlouvy (pokud jste se nedohodli jinak) a smluvní vztah musí skončit ke konci kalendářního měsíce.
Mgr. Lucie Jindrová
Dobrý den,
mám na Vás dotaz týkající se mého živnostenského podnikání (Zprostředkování obchodu a služeb,od 1.9.2007).
Uzavřela jsem od 3.9.2007 s firmou s.r.o. a mnou OSVČ smlouvu.
Ale nelíbí se mi jejich přístup a podmínky,které jsem se dozvěděla až nyní.Nechci pro ně pracovat,chci dát výpověď.
Jak mohu v tomto případě postupovat(stačí výpověď zaslat doporučeně poštou na jejich adresu)? Jakou v tomto případě výpověď mohu použít?V kolika vyhotovení ji mám udělat? Musím ji mít od firmy podepsanou?Co když mi dají 2měs.výpovědní lhůtu,jak postupovat?
Dále jak je to v tomto případě s neschopností pracovat (od lékaře vystavená neschopenka),když si zdravotní i sociální pojistné platím sama?
Děkuji za rychlou odpověď.
Veronika Jílková
Dobrý den, jestliže podnikáte na základě živnostenského oprávnění, potom se na Vás nevztahuje zákoník práce, takže jste nesjednala s s.r.o. pracovní smlouvu. Jak smlouvu ukončit bude záležet na tom, o jakou smlouvu se jedná.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com