Kategorie: Obchodní právo / Internet
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně výhradního zastoupení. Chtěl bych si založit internetový obchod, který by se zaměřoval na prodej hodinek. Bohužel ale, již u nás jistá firma má na dovoz této značky výhradní zastoupení. Znamená to tedy, že
pokud bych chtěl tyto hodinky prodávat také, musel bych být jejím partnerem? Jsem schopen zboží nabízet za zhruba polovinu ceny, za kterou nabízejí zboží oni. Samozřejmě originální a se všema dokladama. Lze si pouze založit internetový obchod ( jsem živnostník ) a hodinky normálně prodávat, anebo existuje nějaký zákon či vyhláška, že pokud má daná firma výhradní zastoupení, nemůže nikdo jiný zboží prodávat, aniž by se stal jejím partnerem?
Děkuji mnohokrát za odpověd!
Dobrý den, záleží na smlouvě mezi dodavatelem a distributorem. Pokud mu bylo ve smlouvě zaručeno, že bude skutečně jediným výhradním zástupcem pro určité zboží a určité území, pak by se mohl proti jiným zástupcům soudně bránit. Takže by jste mohl kontaktovat dodavatele a pokusit se zjistit, jestli existuje možnost ho zastupovat a prodávat jeho zboží nebo ne.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com