Výpočet odstupného - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpočet odstupného

Jiřina Fabiánová, 22.04.2010 09:59:56

Dobrý den,
mám dotaz ohledně odstupného ze zaměstnání. Koncem června mi končí rodičovská dovolená, byla jsem na ní v kuse bezmála 7 let ( 2x dítě ) a měla bych se vracet do zaměstnání. Moje oddělení bylo však zrušeno a pravděpodobně mi bude nabídnuto odstupné. Chtěla bych se zeptat, z čeho se bude odstupné vypočítávat, před 7 lety jsem měla příjem v tomto zaměstnání paradoxně vyšší, než je tam běžné dnes. Zda tedy budou vypočítávat moje odstupné za určité období před nastoupením mé mateřské, tj. před sedmi lety - to by bylo pro mne lepší, nebo z nějakého průměru, který je v této práci běžný dnes ?
Ještě by mne zajímalo, zda když nastoupím a poté ihned dostanu dvouměšíční výpovědní lhůtu + 3 odstupné platy, tak zda se bude výše odstupného započítávat i z těchto dvou měsíců, které budou pro mne platově velice nízké, jelikož nedostanu žádné osobní ohodnocení a pouze a jen hrubý příjem bez dalšího ohodnocení...
Moc děkuji a přeji hezký den
Fabiánová Jiřina

Odstupné

Jana Vymyslická, 12.02.2010 12:36:59

Prosím o radu. Jsem na rodičovské dovolené a v zaměstnání pro mě nemají práci. Takže po skončení RD dostanu výpověď. Naposledy mi byla proplácena dovolená v 11/2007. A byl brán průměr 128,25 Kč. Bude se tento průměr brát i pro odstupné? Nebo ho budou počítat znovu jako předpokládaný výdělek? Děkuji

Re: Odstupné

Karel Dlouhý, 12.02.2010 18:19:35

Měl by být použit pravděpodobný výdělek (za tu dobu ostatně se nejspíš úroveň mezd v podniku zvýšila).

Re: Odstupné

Jana Vymyslická, 12.02.2010 20:56:37

Děkuji za odpověď. A pokud tak zaměstnavatel neučiní (dá ten starý průměr nebo dokonce jen zákl. hrubou mzdu z výměru), lze si nějak stěžovat?

Výpočet odstupného

Martina Češpivová, 04.12.2009 10:35:38

Dobrý den, mám dotaz. Jsem ve výpovědní lhůtě,která končí posledním prosincem. Mám nárok na tříměsíční odstupné. Nyní jsem na nemocenské a moc by mne zajímalo, zda nemocenská ovlivní výši odstupného a jak. Můj hrubý plat je 16 000. Děkuji mockrát za pomoc.

Re: Výpočet odstupného

Karel Dlouhý, 09.12.2009 19:51:01

Odstupné se vypočítá z průměrného výdělku, takže nemocenská jeho výši nijak neovlivní.

Odstupné

Jiří Novák, 12.10.2009 07:19:52

Dobrý den.
Firma kde pracuji se dostává do velkých problémů. Propouští velký počet lidí a nyní jsem dostal výpověď i já. Pobíral jsem základní plat 15000Kč + cca 3500Kč prémie + 1000Kč bonus za docházku. Můj čistý plat pokud jsem nemarodil činil cca 16000 - 18000Kč. Nyní jsem ale marodil od cca 25.8 - 21.9 a nyní marodím cca týden 6.10 - 13.10. Dne 24.9 mi byla podána výpověď s 3 měsíčním odstupným dle paragrafu 52. a 2 měsíční výpovědní lhůtou. Pracovní poměr bude tedy ukončen 30.11.2009 s 3 měsíčním odstupným. Zároveň ale byla podepsaná smlouva, kde základ je stejný 15000Kč, ale premie již jen 2000Kč. Zajímalo by mne prosím za jaké období mi bude odstupné počítáno - jestli se bude počítat i z měsíce září, který jsem pomalu celý díky problémům s ledvinami promarodil a tento když také marodím - odstupné by pak bylo minimální. A s jakou sumou mohu cca počítata podle výše uvedeného platu. Děkuji mockrát za odpovědi.

Výpočet odstupného

Radek, 18.06.2008 08:26:17

9.4.jsem v práci dostal výpověď §52-c,od 1.5.do30.6.nám běží výpovědní lhůta,s r.o.má na starost správce konkurzní podstaty,na květen a červen mám od lékaře pracovní neschopnost.Prosím vás ze kterých měsíců se mi bude vypočítávát odstupné?Odstupné je trojnásobek hrubé nebo čisté mzdy?Děkuji za odpověď.

Re: Výpočet odstupného

Mgr. Oldřich Topka, 18.06.2008 14:22:04

Dobrý den, bude se Vám počítat z předchozího kalendářního čtvrtletí, tj. za období leden - březen (tedy k 1.4.). Počítá se z průměrného výdělku, kterým je průměrný hrubý výdělek.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »