Maximální výživné - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Maximální výživné

Zdenek, 17.06.2008 22:26:07

Přeju pěkný den,
Chtěl bych se zeptat jestli existuje nějaký strop,kolik procent z výdělku může činit výživné.Abych byl kontrétní,teď asi 1/2 roku vydělávám asi 16.5 tis.... do té doby asi 13.tis,dcera nastupuje od září na střední školu,kde náklady na internát a stravování činí asi 2800,-.Já jsem sám,bez další vyživovací povinnosti a bydlení mně stojí asi 5 000.Matka dcery chce 4 000.Ona je na mateřské(dítě s novým manželem),on vydělává asi 19.tis.Nerad řeším věci soudně,zatím jsem byl vždy vstřícný a domluvili jsme se.Tohle mě ale zaskočilo...doteď jsem dával 1800 + 200 kapesného dceři.S dcerou jsem v dobrém vztahu,má už ale své zájmy a tak vídání trochu zřídlo..do nedávna jsme se vídali každý druhý víkend + 1 den v každém týdnu.Ráda ke mě chodí.Je její požadavek přiměřený?

Předem děkuji za odpověď.

Re: Maximální výživné

Petr Petr, 18.06.2008 23:12:08

Na výpočet výše výživného žádné tabulky neexistují. Pokud se tedy s oprávněnou nedohodnete na výši výživného, bude vás muset o zvýšení žalovat u soudu. Soud poté bude zkoumat vašeho možnosti a samozřejmě při určení výživného bude přihlížet i k vašim oprávněným nákladům a potřebám a poté o výši výživného rozhodne.

Pokud máte dosud mezi sebou (matka, otec, dcera) dobré vztahy zkuste se domluvit na nějakém kompromisu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »