přeřazení na jiné pracoviště - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

převedení na jiné pracoviště

Alena Kurasová, 28.10.2008 16:33:43

Chtěla bych ještě upřesnit můj dotaz: Jedná se tedy z převedení z dětského oddělení (pracuji u dětí několik let a některé z nás nemají s dospělými pacienty zkušenosti)na oddělení ARO dospělí. Má na to zaměstnavatel právo, i přesto, že s tím nesouhlasíme a jako jediný dokument o našem převedení nám poskytl kopii "Návrhu na převedení"? Děkuji.

Re: převedení na jiné pracoviště

Mgr. Oldřich Topka, 29.10.2008 14:06:52

Dobrý den, převedení na jinou práci upravuje §41 ZP. Podle Vašeho vyjádření však nenastala žádná skutečnost, která by zaměstnavatele opravňovala k jednostrannému převedení. To vyplývá i z názvu písemnosti, kdy je Vám převedení pouze navrhováno. Takže k tomu potřebují Váš souhlas, nutit k němu Vás ovšem nemohou.
Na druhé straně hrozí riziko, že zaměstnavatel využije nějaké mimoprávní praktiky, kterými lze zaměstnancům znepříjemnit práci za jejich "neposlušnost". Sice by Vás za nesouhlas neměli nijak postihovat, ale v praxi k tomu často dochází a navíc se něco takového velmi obtížně dokazuje.

dotaz na pracovní přeřazení

Alena Kurasová, 28.10.2008 15:54:48

Dodrý den
Pracuji jako zdravotní sestra na dětském resuscitačním oddělení. Mám bakalářské vzdělání,specializační studium anestezie a resuscitace pro dospělé,následně certifikát o specializaci na dětskou intenzivní péči. Zaměstnavatel mne bez mého souhlasu převádí na JIP pro dospělé na dobu půl roku,za účelem zkvalitnění a získání nových zkušeností.

přeřazení na jiné pracoviště

Králová jana, 17.06.2008 21:51:24

Mám ve smlouvě uvedené pracoviště-určité oddělení, kde vykonávám práci zdravotní sestry.Zaměstnavatel mě po příchodu z dlouhodobé PN přeřadil ma jiné oddělení, kde taktéž vykonávám práci zdravotní sestry za stejných podmínek, ale je to o patro výš.Důvod je uveden, že můj dlouhodobý výpadek 4 měsíce se musel řešit jiným pracovníkem, a v současné době je třeba zase pomoci na pracovišti, kam mě přeřadil.Je tento postup v souladu se zákoníkem práce? Děkuji

Re: přeřazení na jiné pracoviště

Mgr. Oldřich Topka, 18.06.2008 16:20:21

Dobrý den, jestli jde o totéž místo a ostatní podmínky smlouvy jsou stejné a rozdíl je pouze v patře, pak to problém není. Pokud však nové pracoviště neodpovídá tomu, co je uvedeno v pracovní smlouvě, pak by takový přesun byl možný jen s Vaším souhlasem. Na druhé straně je pravda, že Váš dlouhodobý výpadek musel zaměstnavatel nějak řešit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »