mám nárok na náhradní byt či finanční vypořádání - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

mám nárok na náhradní byt či finanční vypořádání

Jana Bláhová, 17.06.2008 18:22:07

Manžel je policajt a dostal za doby manželství od města byt. Tento byt přidělilo město PO ČR a ta dále jemu. Bydleli jsme v paneláku, kde ve vchodě byli byty přiděleny městem. Vchod byl spravován Správou domů od města. Asi po půl roce jsme jako nájemníci dostali od Správy domů, potažmo od města nabídku na odkoupení bytů buď do osobního vlastnictví či vytvoření družstva. Vytvořili jsme tudíž družstvo. Jelikož PO ČR nemohla být členem družstva, převedla byt na mého manžela. Když vzniklo družstvo, byli jsme oba zapsáni jako členi. Nyní se manžel chce rozvést a já se ptám, komu byt připadne nebo jaké mám já možnosti. Budu z bytu vystěhována bez náhrady dalšího bytu stejné kategorie nebo mohu žádat 1/2 tržní hodnoty bytu a poté se odstěhuji nebo nemám nárok na nic. Podotýkám, že vklad za byt jsme dávali ze společného, byť si na to půjčoval manžel z FKSP od POČR. Co mohu dále očekávat, že bude chtít si byt nechat. Na co mám v tomto konkrétním případě já nárok. Děkuji za brzkou odp.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »