Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,naléhavě prosím o radu !!!!
pracovala sem před mateřskou 6let na jednom místě v obor cestovní ruch (8hodinovou pracovní dobu).Synovi v srpnu budou 3 roky,byli sme u zápisu do školky úspěšní takže bych se na své původní místo ráda vrátila.Dnes mi ovšem vedení sdělilo,že bych se mohla vrátit ovšem pouze na stálou noční směnu (12hodinová pracovní doba od 19 do 7h) a to u mě jelikož sem samoživitelka a neměla bych pro syna hlídání nepřichází v úvahu.
Poraďte mi prosím jak se v takového situaci zachovat??
Má zaměstnavatel nárok mě tímto způsobem přeřadit i když mou životní situaci zná a mám tedy po odmítnutí této prac.nabídky nárok na nějaké odstupné??
Popř.zda by bylo výhodnější zůstat se synem ještě 4.rok na MD,požádat o příspěvek na bydlení(byt je v OV mých rodičů,se kterými mám řádnou nájemní smlouvu a veškeré náklady na bydlení hradím já)a synka dát do školky pouze na 4h denně(tím pak bych o mateřskou tuším nepřišla).
Opravdu si nevím rady co teď dál dělat!!!?
Děkuji
Dobrý den, zaměstnavatel je povinen Vás zaměstnat podle pracovní smlouvy, ale nikoliv již původní práci a pracoviště jako před RD. Pokud nabídne místo, které není v souladu se smlouvou, pak je to překážka na jeho straně a řeší se to výpovědí pro nadbytečnost. Plyne z toho náhrada mzdy za výpovědní dobu a 3-násobné odstupné. 4 (neplacený) rok RD by Vám musel odsouhlasit, nejste to Vy, kdo by si tohle určoval. A pokud jde o to, jak budete postupovat dále, to záleží jen na Vás. Informace o sociálních dávkách si můžete zjistit na úřadu práce, který je řeší.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com