Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, potřebovala bych poskytnout radu co se týče pracovního práva.(rozvázání služebního poměru).Jsem vojákyně s povolání na mateřské dovolené.Letos v listopadu mi končí závazek u AČR,(smlouva na dobu určitou)Byla mi prodloužena z důvodu narození mého prvního syna.A to do 3 let věku dítěte.Momentálně jsem opět těhotná.V práci se mnou chtějí rozvázat pracovní poměr z důvodu ukončení služebního poměru na dobu určitou.Mají na to právo v případě, že jsem těhotná a že než mi skončí závazek u AČR budu už i na mateřské?
Nevím zda mají vojáci jiné předpisy než ostatní lidé, ale neměl by platit zákoník práce i pro vojáky?
Nevím jestli se i tímto zabýváte , ale jestli ano děkuji za radu.
R.Dvořáková
Dobrý den, pro Vás ZP neplatí jako celek, jelikož nejde o pracovní, ale o služební poměr, který se řídí podle zákona č.221/1999 Sb, o vojácích z povolání. Platí jen ta ustanovení ZP, na která zákon 221 odkazuje. Kromě toho je zde i odlišná úprava nemocenského pojištění. Stejně jako u zaměstnankyně však i u vojákyně platí, že se na ní vztahuje ochranná 6-měsíční lhůta, jestliže služební poměr skončí v době, kdy je těhotná. Tudíž budete mít nárok na nemocenské dávky, tj. nemocenské a peněžitá pomoc v mateřství.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com