Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
chci se zeptat, jake mam moznosti na obranu, pokud jsem filmovan pri navsteve kulturni akce (koncert, party), a to zcela zamerne (vim, ze se nejedna o nahodny zaber), a zabery se objevuji na ruznych serverech. Mam pravo pozadovat po autorovi techto snimku o to, aby je prosel a odstranil moji osobu, nasledne se videa nahradila novymi bez me osoby? Ma autor povinnost mi vydat vsechny snimky k prosetreni, zdali tam nejsem ja, nebo ma povinnost prosetrit to sam? A kdo pak nese financni naklady na upravu, stazeni a nahrazeni dokumentu (ovsem za predpokladu, ze mam pravo domahat se nejakejho stazeni)?
Dekuji za odpoved...
Predstavte si, ze sa zucastite futbaloveho alebo hokejoveho zapasu ako divak. Pri tom vas niekto zamerne odfoti a viete o tom, ze dana fotka bude zverejnena na internetovej stranke klubu. Vy s tym vsak nesuhlasite.
Priklad: Bol som na futbale a odfotil ma jeden fotograf, ktory zverejnuje fotky na stranke klubu. Nesuhlasim s tym, aby tam moja fotka figurovala. Mam pravo sa nejak branit, aby tam tato fotka nebola a ak by sa aj nahodou tam v najblizsich dnoch pri nahravani galerie objavila, mozem sa branit a ziadat stiahnutie fotografie zo stranky? Ako je to z pravneho hladiska riesitelne a ake postihy by mohli byt voci klubu alebo samotnemu fotografovi?
Cital som niekde na internete, ze v pripade, ak sa nejedna o verejne cinnu osobu, tak je nutny suhlas. Stretol sa uz niekto s niecim podobnym? Dakujem za kazdu radu.
Peter
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com