Nesuhlasim so zverejnenim foto - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Natáčení na kulturní akci

Petr Žák, 27.01.2008 16:31:12

Dobry den,
chci se zeptat, jake mam moznosti na obranu, pokud jsem filmovan pri navsteve kulturni akce (koncert, party), a to zcela zamerne (vim, ze se nejedna o nahodny zaber), a zabery se objevuji na ruznych serverech. Mam pravo pozadovat po autorovi techto snimku o to, aby je prosel a odstranil moji osobu, nasledne se videa nahradila novymi bez me osoby? Ma autor povinnost mi vydat vsechny snimky k prosetreni, zdali tam nejsem ja, nebo ma povinnost prosetrit to sam? A kdo pak nese financni naklady na upravu, stazeni a nahrazeni dokumentu (ovsem za predpokladu, ze mam pravo domahat se nejakejho stazeni)?

Dekuji za odpoved...

Nesuhlasim so zverejnenim foto

ecc, 15.09.2007 01:15:11

Predstavte si, ze sa zucastite futbaloveho alebo hokejoveho zapasu ako divak. Pri tom vas niekto zamerne odfoti a viete o tom, ze dana fotka bude zverejnena na internetovej stranke klubu. Vy s tym vsak nesuhlasite.

Priklad: Bol som na futbale a odfotil ma jeden fotograf, ktory zverejnuje fotky na stranke klubu. Nesuhlasim s tym, aby tam moja fotka figurovala. Mam pravo sa nejak branit, aby tam tato fotka nebola a ak by sa aj nahodou tam v najblizsich dnoch pri nahravani galerie objavila, mozem sa branit a ziadat stiahnutie fotografie zo stranky? Ako je to z pravneho hladiska riesitelne a ake postihy by mohli byt voci klubu alebo samotnemu fotografovi?

Cital som niekde na internete, ze v pripade, ak sa nejedna o verejne cinnu osobu, tak je nutny suhlas. Stretol sa uz niekto s niecim podobnym? Dakujem za kazdu radu.

Peter

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »