Kategorie: Občanské právo / Procesní právo
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobry den,mám na vás dotaz.mám exekuci a hrozí mi další.nemám trvalé bydliště,zaměstnání a nic nepobírám od státu v české republice.mám možnost zaměstnání v německu.příbuzní mi pomohli zprostředkovat toto zaměstnání.musím se však přihlásit k pobytu.mám obavu,abych jim nezpůsobila potíže a exekutor jim nezabavil majetek nebo dům.jak to mám udělat?pokud se přihlásím pouze přechodně,hrozí také tyto problémy?nebo pouze u trvalého pobytu?může český exekutor exekuovat v německu? děkuji za vaši odpověď
Dobrý den, moje sestra (21 let) už několik let nebydlí semnou a s mímy rodiči ve společné domácnosti, jenže si stále neodhlásila trvalé bydliště a bohužel se k tomu nějak nemá. Pocelou dobu jí neustále chodí doporučené dopisy, které si nevyzvedává. No a dnes byl u nás exekutor s tím že má dluh ve víši 20000 a chtěl nám zabavit náš majetek. Setře doma nic nepatří to jsem mu samozřejmě řekla, tak nevím jestli musíme mít o každé věci doklad že patří přímo nám nebo. Prosím o radu jak se můžeme bránit, aby nám exekutor nic nevzal a jak takovým situacím nadále předcháze, myslím tím jestli sestru můžeme i sami odhlásit z našeho bydliště nebo se musí udělat nějaké ráznější kroky.
Předem děkuji za odpovědˇ
S pozdravem Petra Holbová
Prosím porádí mi tedy někdo. Jsme opravdu v zoufalé situaci. Předem díky Petra
Dobrý den,
odhlášení z trvalého bydliště na celé situaci vůbec nemusí nic změnit. Údaj o trvalém bydlišti má pouze evidenční charakter a exekutor se jím vůbec nemusí řídit. Jde jednoduše tam, kde má povědomí o tom, že by se MOHLY nacházet věci povinné. Takovým situacím předejít nelze. Můžete max. příchozímu exekutorovi ukázat doklady o koupi věcí atd. a tvrdit mu, že jde o vaše věci. Někdy může pomoci i čestné prohlášení dlužníka, že u Vás nemá žádný majetek. Pak ale záleží na tom, zda exekutor uvěří nebo ne. Pokud ne a věci sepíše nebo odnese, je třeba se do 2 měsíců bránit žalobou soudu na vyloučení těchto věcí z exekuce. Jiné doporučení nemám.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com