výpověd z nebytových prostor - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověd z nebytových prostor

miluše šramková-klepáčová, 16.06.2008 19:37:06

dobrý den,mám od města pronajatý neb.prostor,před nějakou dobou jsem uzavřela s městským správcem standartní smlouvu (bez jakýchkoliv podmínek např. o zaměstnávání a.p.)o nájmu n.p.na dobu neurčitou.Po nějaké době byla smlouva na žádost pronajímatele doplněna o dodatek,který obsahuje toto cituji ''Nájemce se zavazuje vykazovat po celou dobu nájmu mzdový list za svého zaměstnance se všemi náležitostmi a to každý měsíc vždy po výplatním termínu.Dále se zavazuje odevzdávat kopii prac.smlouvy a nápln práce každého zaměstnance.Tyto udaje odevzdá vždy pronajímateli,který je vázán smlouvou odevzdávat tyto udaje odboru regionálního rozvoje na Mě.U..K monitorování zpráv tykajících se této budovy a s tím spojené dotace.''Budova kde je tento n.p byla postavena s pomocí dotace EU.Mám jednoho zaměstnance,který byl puvodně na plný uvazek,ale dnes pouze na poloviční. Dne 11.6. mi byla doručena výpověd k 31.7.s oduvodněním cituji ''vzhledem k tomu,že bylo nutno dodržet plný prac.uvazek vašeho

Re: výpověd z nebytových prostor

miluše šramková-klepáčová, 16.06.2008 20:09:26

zaměstnance a z vaší strany nelze podmínku plnit,končí nájemní smlouva 31.7.''
Ve smlouvě ani v dodatku není o počtu zaměstnancu ani jejich uvazku žádná zmínka a žádnou dotaci jsem nečerpala,ani se mě netýkala.
V takovém termínu však ani nemohu dodržet výpovědní dobu u zaměstnance,jelikož je tato výpověd formulována jako okamžitá t.j.bez smluvní výpovědní doby 3 měsíce.
Jelikož pokládám takovou výpověd za neplatnou -vymyšlený důvod pro neplnění podmínky která ve smlouvách není,prosím o radu jak dál postupovat
s pozdravem šrámková

Mgr. Oldřich Topka, 19.06.2008 13:13:01

Dobrý den, prostor pro dotazy je limitován omezením počtu znaků právě proto, aby pisatelé nevkládali takto obsáhle příspěvky. Příště to tedy respektujte.

Výpověď z nájmu je možné napadnout žalobou pro neplatnost. Je možné, že jste ve smlouvě podepsala souhlas s něčím (např. nějaká pravidla, podmínky apod., která nejsou součástí smlouvy), z čeho vyplývají další povinnosti. Revizi smlouvy a sepsání žaloby o neplatnost můžete žádat u advokáta, jelikož je nutné provést ve věci podrobnější právní rozbor. To Vám zde neposkytneme.

Helena Pavlíková, 04.08.2008 21:47:05

Dobrý den,
zajímalo by mě podle jakého zákona a § je možné výpověď z nájmu nebytovych prostor napadnout žalobou pro neplatnost. Je to pro mě dost důležité.
Děkuji za odpověď

Helena Pavlíková, 05.08.2008 08:38:14

Dobry den, ještě bych potřebovala vědět jaký zákon a § mi dává právo prostory užívat až do pravomocného rozhodnutí soudu.
Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 16:21:20

Dobrý den, otázky nájmu NP řeší zákon č. 116/1990 Sb., některé aspekty pak postihuje občanský zákoník a řízení o žalobě řeší občanský soudní řád. Jestliže nevíte, jak v této věci postupovat, pak si sjednejte advokáta.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »