dotaz - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Promlčecí lhůta

Petra Veličková, 16.06.2008 16:22:07

Dobrý den ,
V roce 1998 jsem jsi udělala pojistku u ČSOB ( dříve IPB) ,behěm půl roku jsem se dostala do tíživé situace a přestala platit ,pojistka zanikla .Po 10 letech se mi ozvala agentura ,že mám zaplatit nedoplatek u ČSOB do 5 dnů a úroky z prodlení agentuře .Chtěla jsem vědět jestli to už není promlčené . Děkuji Veličková Petra

Re: Promlčecí lhůta

Mgr. Oldřich Topka, 09.07.2008 15:45:19

Dobrý den, u takhle staré pojistky již došlo k promlčení. Do roku 2005 se promlčení pojistného řídilo občanským zákoníkem a promlčecí doba byla 3 roky. To znamená, že vymáhají promlčenou pohledávku. I kdyby se začali domáhat zaplacení soudně, Vy by jste namítla v řízení u soudu účinnou námitku promlčení a soud by jim pohledávku nepřiznal.

dotaz

Iveta Frankelová, 16.06.2008 15:19:44

Dobrý den,

chtěli bychom se zeptat jak se postupuje při podání hromadného trestního oznámení.

Naletěli jsme podvodné agentuře (p. Krupičková, p. Prachová, p. Kováč)

a jsme každý z jiného koutu ČR, zaplatili jsme poplatek 2.000,-- Kč a jelikož to není tak velká částka, proto se pravděpodobně musíme spojit.

Dále jsme se chtěli zeptat, na který živnostenský úřed se máme obrátit, protože tato "agentura" má pronajatou kancelář v Jihlavě a místem bydliště je v Brodku.

Předem moc děkujeme za odpověď

¨

Iveta Frankelová a lidičky z Liberce

Re: dotaz

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.06.2008 15:39:49

Dobrý den,
trestní oznámení i podnět živnostenskému úřadu podejte v místě podnikání této agentury - na stránkách http://www.zivnostensky-rejstrik.cz/ naleznete dle vyplněných údajů místo podnikání a tam své podněty směřujte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »