Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den mám na Vás několik dotazů. 25.12.07 mám zemřela mamka a včera jsme se včichni dědici sešli u notářky. tj. Manžel(otec) a my tři děti. Vím jak se postupuje při rozdělení majetku to jsme byli obeznámeni.Otec má půlku baráku a ta druhá polovina mamčina jde na 4 díly. No a já, otec i bratr jsme se z báráku nechali vyplatit, protože sestra to prodat nechce a chce tam zůstat. Dnes mi napsala sprostý email že nám nic nevyplatí, tak se chci zeptat co mám dělat. Jestli jen tak může říct že nám nic nedá. Máme na to podle Zákona právo. Vím že to bude složité ale nevím jak postupovat dále. Mockrát děkuji za odpověď Jana Zašová
pokr. Matka platila pohřeb 25tisíc, dostane to proplaceno? Kdy a od koho? (5 tisíc již dostala pohřebné.) Děkuji laskavě předem za Vaši odbornou radu. Budu ráda, když mi doporučíte schopného advokáta z okolí Třince, který by se eventuelně ujal tohoto těžkého případu.
jen s notářkou. Na pozemku se bude přitom stavět brzy dálnice, a několik parcel se strane stavebním pozemkem, tržní hodnota je samozřejmě vyšší než odhadní. Chtěli bychom aby řízení bylo co nejspravedlivější a nejlogičtější, proto ten dotaz, aby nedošlo ke křivdám na žádné straně. Má smysl dále žádat vyšší částku, pokud se vzájemně dohodli již tři ze čtyř zúčastněných? Mohou řízení ukončit a vyplatit mé matce také pouze to minimum proti její vůli? Mohou dědictví převzít dva pozůstalí společně? V jakém poměru by to bylo (1:1 nebo 1:3)? Je ještě ve hře možnost, že by se nemovitosti prodaly realitkou cizímu zájemci - nejvyšší nabídce, a hotovost rozdělila? Dá se vyměnit notářka, která se staré známosti straní pozůstalé zájemkyni o celý majetek? Neměla by mít stejný postoj ke všem pozůstalým? Stálo by za to si najmout svého advokáta? Musí se notářce již tento týden vyplatit 1% z odhadní částky, i když řizení není ještě u konce? ( Požaduje aby každý zůčastněný donesl k jednání 6 tisíc).
Dobrý den, jedná se o dědictví po bratranci (50), který loni zemřel jako bezdětný a dědí po něm jedna pozůstalá(jeho teta - 83 let) ze strany jeho otce a tři pozůstalí (jeden strýc a dvě tety) ze strany jeho matky. Dědické řízení má v rukou přidělená notářka. Má matka (sestra jeho matky), jako naprostý laik, má řadu otázek. Předmětem řízení je solidní domek (odhad na 1 milión Kč), a pozemky zemědělské (odhad taktéž 1 milión Kč), dále hotovost 500 tisíc a jedno stavební spoření končící pětiletý běh na podzim 2008. Teta ze strany jeho otce projevila zájem o celý nemovitý majetek, jde o její rodiště. Dva pozůstalí ze strany matky pravděpodobně přistoupí bez odporu na vyplacení hotovosti z odhadní ceny za 1/4 nemovitého majetku a 1/4 z hotovosti. Celkem dostanou každý 650 tisíc a hotovo. Moje matka však je toho názoru, že s přihlédnutím k nízké částce odhadní, by měla dostat až jeden milión korun, k tomu kousek pole. O tom nechce zájemkyně o celý majetek ani slyšet, a hodlá diskutovat již
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com