Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na následující věc:
Stavíme dům v obci, která neudržuje komunikace v dobrém stavu. Silnice vedoucí k pozemku je ve špatném stavu již dlouho, má být opravena, až se udělá obecní kanalizace a "budou peníze".
Včera jsme cestou domů na této silnici poškodili auto - přestože jsme jeli velmi pomalu a opatrně jako obvykle (jinak to ani nelze), došlo k porušení spodní části auta a postupně nám vytekl veškerý olej z motoru. Takže kromě této škody (nevíme zatím, co přesně se stalo, vůz bude do opravny zavezen zítra) jsme měli další problémy - museli jsme požádat o odtažení a zajistit náhradní dopravu domů (od nového domu bydlíme asi 85km).
Chtěla bych se zeptat, kdo bude za tuto "příhodu" odpovědný a ponese veškeré náklady - obec jakožto správce komunikace (mám zato, že je to obec) nebo my?
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Lucie Řihovská
Dobrý den,
při jízdě po objížďce jsem spadl do neočekávané díry a poškodil kolo vozu. Jednoznačně se jednalo o chybu správy komunikací, která i když o díře věděla, tak ji nedokázala ani za 20dnů provizorně opravit. Mohu situaci řešit havarijní pojistkou, ale připadá mě nespravedlivé aby škodu nesl já nebo moje pojišťovna. Celá komunikace byla totiž opravena a pouze tato jedna díra nebyla. Existuje nějaké řešení, jak donutit správu komunikací postavit se k problému čelem a konečně ji donutila jednat právně?
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com