Pronajímání bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dotaz k pronájmu

Adriana Danielková, 08.12.2008 15:36:47

Dobrý den. Mám dva dotazy.

Kamarádka mi pronajala byt v osobním vlastnictví za cenu nájmu. Tak to máme i ve smlouvě, takže ji nevzniká žádný zisk a tedy nic nedaní.Porušuje tím něco? Musí být z pronájmu aspoň nějaký zisk?

druhý dotaz.Můžu já jako podnájemník tento byt pronajmout? Chystám se do zahraničí a nevím jak tam dlouho budu, proto kamarádce byt nechci zatím vrátit. Byt bych pronajala se ziskem a tento zisk bych danila já. Porušujeme tím něco?

Děkuji za odpověď

dotaz k pronájmu

Adriana Danielková, 08.12.2008 15:36:18

Kamarádka mi pronajala byt v osobním vlastnictví za cenu nájmu. Tak to máme i ve smlouvě, takže ji nevzniká žádný zisk a tedy nic nedaní.Porušuje tím něco? Musí být z pronájmu aspoň nějaký zisk?

druhý dotaz.Můžu já jako podnájemník tento byt pronajmout? Chystám se do zahraničí a nevím jak tam dlouho budu, proto kamarádce byt nechci zatím vrátit. Byt bych pronajala se ziskem a tento zisk bych danila já. Porušujeme tím něco?

Děkuji za odpověď

dotaz k pronájmu

Adriana Danielková, 08.12.2008 15:35:53

Děkuji za odpověď

Pronajímání bytu

Zuzana Riečanová, 15.06.2008 17:52:05

Dobrý den, mam takový problém, vlastním byt v osobním vlastníctví. Pronajala jsem ho mladé rodine která řádne platí, nemám s nimi ja osobne žádné problémy, avšak sousedé je nemají moc rádi, jsou to totiž romové, ale skutečne velice solidní... Můj byt je ve Společenství vlastníků a můj soused je jeho predseda. Tenhle víkend se stal incident, pán predseda se nepohod s nájemníky v mém byte, nejak se tam pohádali a použil na ně pá vulgárnych slov, vyhrožoval , že se postará o to, aby tam už nebydleli, hned volal mi, jako majiteli bytu a žádal ma o schůzku, takže mi vyhrožuje, že přijdu o byt a dá mě k soudu,pokud je nevyhodím. Tenhle byt je pronajmutý už rok, před tím jsem tam měla asi tři krát nájemníky, který neplatili, nebo se nevhodne chovali a ja je musela na vyhodit, jelikož se nelíbili pokaždé mému sousedovi, prosím poraďte mi, co dělat,múžu o byt přijít? Děkuji, Zuzana

Re: Pronajímání bytu

Petr Petr, 15.06.2008 20:02:29

Nemusíte dělat nic, byt je váš ve vašem osobním vlastnictví a můžete si s tímto a v tomto dělat (samozřejmě v mezích zákona) co chcete. Pokud pan "předseda" vaše nájemníky bezdůvodně napadá můžete se obrátit na policii s podezřením na spáchání přestupku, např. proti občanskému soužití apod.

Re: Pronajímání bytu

Zuzana Riečanová, 15.06.2008 22:49:00

Chtěla bych se ješte zeptat, jesli múže použít proti mne nejaké porušování domovního řádu? Chce mě dát k soudu, neustále ješte s jedním sousedem napr. dělají fleky pred dveřma a tvrdí, že fleky udělali moji nájemníci, nebo im vadí dětské chodítko, které šterká, nebo zas smích v bytě, nebo hlasitej puštěná hudba přes den. Vyhrožuji pořád, že nájemci porušují domový řád, což vede k zrušení nájemní smlouvy, ale to já nechci, protože znám moje sousedy...Pak mi vyhrožujou, že mě dají jako Společenství vlastníku k soudu a přídu o byt. Táhne se to takhle už dva roky a nevim jak mam na vše reagovat, už nechci ustupovat. Děkuji Zuzana

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »