dohoda - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dohoda

Iveta Švedová, 18.06.2008 14:05:25

Děkuji za odpověď.Ano, jeví se nepochopitelné, že jsem ještě nepodala žádost o rozvod, i když situace k tomu zcela určitě spěje, ale jak jsem již uvedla, nemíním řešit věci razantně a hlavně vše za manžela, který bez vysvětlení zmizel před rokem a o rodinu a dům nejeví zájem.Dům ještě není splacen a manžel si na svém podílu trvá, i když nemá zájem jít k právníkovi či podat žádost o rozvod.On je totiž již jednou rozvedený a má infantilní zásadu, že znovu žádost podávat nebude i přesto, že s námi již nehodlá žít.Bylo hodně těžké si přiznat, že naše manželství je již nefunkční a rozhodnout se k jeho ukončení. Nerozhodovala jsem se jen za sebe, máme nezletilé děti.Manžel je voják z povolání, nemíní nic řešit, možná od řešení situace odjede do zahraniční mise, kde bude čekat, že já vše zařídím a hlavně mu dám jeho podíl z domu. Jenže na to nikdy mít nebudu a dům bych nechtěla prodat.Radíte mi zúžit SJM. Nevím, co musí být pro to splněno a zda to má smysl, pokud by k rozvodu brzy došlo?

Re: dohoda

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.06.2008 14:15:47

Dobrý den,
zúžení SJM znamená, že buď vymezíte konkrétní věci, které nemají být součástí SJM, nebo např. uvedete, že příjmy nebo dluhy patří jen tomu z manželů, kdo je získal nebo se za ně zavázal atd. Činí se to dohodou ve formě notářského zápisu.
Pokud však již rozvod plánujete, tak to nemá smysl. Nechci se do toho plést, ale odvoláváte se na nezletilé děti - myslíte si, že současný nevyřešený stav je pro ně lepší, než rozvod a vyřešení vzájemných vztahů?

dohoda

Iveta Švedová, 15.06.2008 09:03:08

Dobrý den, manžel s námi již rok nežije,přispívá mi finanční častku, o kterou jsem ho požádala, protože jsme měli společný účet a všecha spoření dětem a splátky stavebních ůvěrů se platí z něj. Je to však jen naše ústní dohoda, vím, že má manžel jiné finanční závazky, založil si svůj nový účet. Zatím mi peníze vždy zaslal, ale nikdy nemám jistotu. Požádala jsem ho, abychom sepsali písemnou dohodu co a kolik bude každý z nás platit a šli k právníkovi nebo notáři.Říkal,že k právníkovi ho nedostanu a vůbec nekomunikuje a nic nechce řešit. Chápu, asi by vyšly najevo jeho další problémy.Odešel sám bez vysvětlení, vrátit se nehodlá a chce po mně, abych žádost o rozvod podala já.Já ji zatím podávat nechci, máme rodinný domek a dvě nezletilé děti a zatím je nechci připtavit a sebe o střechu nad hlavou.Je možné jen získat u právníka na můj návrh doklad o tom, že spolu nežijeme a o děti pečuji jen já. O ně a údržbu domu nejeví žádný zájem.Nechci řešit věci razantě a unáhleně. Děkuji

Re: dohoda

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.06.2008 11:02:56

Dobrý den,
žádný právník Vám takový doklad nevystaví - jak by asi mohl; pokud to přeženu, musel by u vás doma bydlet, aby to mohl potvrdit.
Moc nerozumím tomu, proč stále trváte na manželství - nechte si u notáře alespoň zúžit SJM.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »