Daňový bonus na dítě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Daňový bonus na dítě

Jana Nováková, 15.06.2008 00:32:25

Potřebovala bych poradit - jsem krátce na rodičovské dovolené, po mateřské dovolené jsem si u zaměstnavatele vybrala dovolenou, která činila cca 45000,- hrubého. Jelikož jsem s dítětem sama a každá koruna se hodí, ráda bych měla příjem vyšší než 48000,-, abych mohla uplatnit daňový bonus na dítě. U současného zaměstnavatele to však kvůli povaze práce není možné. A proto se chci zeptat - kdybych například pracovala na dohodu o provedení práce, potřebuji mít živnostenský list? Jednalo by se o úklid. A jak je to pak s daní - musí ji strhnout zaměstnavatel nebo ji mohu vyúčtovat při podání daňového přiznání? A může mne zaměstnat člověk, krerý je jen fyzickou osobou a nemá žádné zaměstnance? A jak je to s placením zdravotního a sociálního pojištění v tomto případě? Je to asi moc otázek najednou, ale prosím o odpověď.
Děkuji
Jana

Re: Daňový bonus na dítě

Mgr. Oldřich Topka, 19.06.2008 13:06:42

Dobrý den, máte skutečně spoustu otázek, ale na většinu z nich by jste našla odpověď, kdyby jste obětovala trochu času a prošla si diskuze na téma pracovního práva (např. http://www.pravnik.cz/forum/topic-33.html
http://www.pravnik.cz/forum/topic-32.html a další).
Ostatně v pravidlech je stanoveno, že by tazatelé neměly vkládat dotazy, které se opakují.

K DPP ŽL samozřejmě nepotřebujete, protože je to forma zaměstnání a ne podnikání, to je zřejmé. Zaměstnat Vás může kdokoli, třeba i sousedka. Daň sráží a odvádí zaměstnavatel. Sociální a zdravotní za Vás při DPP nikdo neplatí. Zdravotní si musíte platit sama, sociální je dobrovolné.

Re: Daňový bonus na dítě

Jana Nováková, 19.06.2008 22:25:35

Děkuji za odpovědi, měla jsem však za to, že při rodičovské dovolené platí za mne zdravotní a sociální pojištění stát a tudíž při DPP již nic platit nemusím.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »