Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
S exmanželem jsme rozvedeni již 6,5 roku. Odešel do Anglie a již 6 měsíců neplatí.Jeho první exmanželce dluží 24 tisíc a mě (máme spolu syna) 14 tisíc. Máme na něj telefon, meilovou adresu,ale neznáme adresu,kterou nedá. Stačí se obrátit na policii?
Manžel má podmínku za neplacení výživného na syna z předchozího manželství.Dostal lhůtu, do které měl zaplatit 32 tis. V termínu uhradil 46 tis., ale dále výživné neplatil, protože nebylo z čeho platit. Se synem se stýkáme oba dva, platíme mu školní i mimoškolní aktivity, obědy, které jdou převážně z mých příjmů. Manžel je již delší dobu v pracovní neschopnosti a tím přišel i o práci, je podána žádost o invalidní důchod.Zatím je veden na úřadu práce. Výživné má stanovené na 2 tis. měsíčně a od dubna 08 platím pravidelně toto výživné z mého účtu.Jeho bývalá manželka podala oznámení k soudu, že žádné peníze nedostala a v dnešním řízení o porušení podmínky se paní soudkyně chovala dost zaujatě. Nebrala vůbec v úvahu, že částku manžel zaplatil a že se opravdu snažíme výživné platit.Poraďte mi, prosím, co dál.
Děkuji.
Dobrý den, příště nevkládejte dotaz jako odpověď někomu jinému, vede to k nepřehlednosti diskuzí.
Pokud bylo výživné zaplaceno, tak by neměl být problém v tom, to také náležitě dokázat, třeba potvrzením nebo výpisem z banky. To, jak na Vás působí soudkyně, však nijak neovlivníte. A pokud to nevezme do úvahy a rozhodne v neprospěch manžela, tak se budete muset odvolat a namítat, že důkazy, které jste předložili, nebyly soudem správně vyhodnoceny.
dobrý den,ráda bych se zeptala jsme s manželem řadu let rozvedeni a mame 15letou dceru na kterou ma určené platit 450-,kč dluznou častku zaplatil a tak jsem nyni pažádala po deseti letech o zvýšení alimentu jenže on nepracuje a nevím zda pobírá nejaké dávky uvádí že ho živý přítelkyně s kterou ma dvě děti a je na mateřské,já žiji s přítelem oba pracujem a náš příjem činí 29000-,kč mesičně dcera nyní pujde na strední a proto se chci zeptat zda mám šanci na zvýšení alimentu otec celých 12let si dceru nebere a také ji ničím navíc nepřispívá oblečení,výlety,koníčky vše platím sama prosím o radu jak se hájit u soudu a co říkat moc děkuji
Z vašeho podmětu je zcela zřejmé, že výživné bylo naposled upraveno před dlouhými lety, kdy od té doby se zcela jistě potřeby dcery zvýšily a to nejen v souvislosti s jejím věkem. Podejte tedy žádost o zvýšení výživného na příslušný soud, kterou odůvodníte právě zvýšenýmni náklady spojenými s výživou a výchovou dcery (nástup do stř. školy atd.), dále tím že otce kromě stanoveného výživného nijak jinak na výživu dcery nepřispívá, nepodílí se na výchově atd.
S doložením příjmů povinného si nelamte hlavu, soud jej vyzve aby doložit své příjmy, sám si zjistí jeho životní úrověň a podle toho rozhodne a adekvátní výši výživného, protože 450,-Kč. je v dnešní době na tak velkou 15ti letou slečnu opravdu velmi málo.
Moc děkuji za vaši radu jsem vám vděčná a děkuji za to že touto cestou radíte lidem moc děkuji pane Petře
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com