živnost - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Prodej na Slovensko - Zboží podléhající spotřební dani

Pavel Nesvadba, 05.12.2008 17:29:45

Dobrý den,

Chci poprosit o radu ohledne prodeje zbozi na Slovensko.

Mam internetovy obchod a chci prodavat na Slovensko zbozi podlehajici spotrebni dani (cigarety a alkohol).

Mohu jednoduse slovenskym zakaznikum nastavit cenu ve slovenskych korunach a posilat zbozi s tim, ze mi zaplati predem prevodem na slovensky ucet, ktery si zridim? Nebo je u tohoto zbozi nutne aby slovensky zakaznik jeste zaplatil nejake dalsi poplatky jako spotrebni dan, clo atd.? Nebo bych mel neco platit ja?

p.s. nejsem platce DPH a zbozi beru od ceskeho velkoobchodu

Predem dekuji za odpoved.

Re: Prodej na Slovensko - Zboží podléhající spotřební dani

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 12:47:21

Dobrý den, prodej alkoholických nápojů a tabákových výrobků do zahraničí má svá pravidla. Není to tedy tak jednoduché. Zvláště proto, že zboží bude označeno českými kolkovými známkami. Chcete-li si skutečně dobře právně ošetřit prodej takového zboží do ciziny, požádejte o konzultaci na celní správě. Kromě toho byste se měl seznámit i s případnými omezení podle slovenského práva, kterým se však zde nezabýváme.

Pěstování okrasných rostlin a dřevin

Michaela Kastnerová, 01.08.2008 10:54:40

Dobrý den,
s přítelem na své zahradě pěstuje a množímě rostliny. Oba máme zaměstnání. Rádi bychom si na zahradu dali nápis, že i prodáváme a případně si udělali i mírnou reklamu. Musíme si pro tento účel založit žinost?

Re: Pěstování okrasných rostlin a dřevin

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 12:48:45

Dobrý den, pokud by se jednalo o příležitostnou činnost, pak by to problém nebyl. Takové soukromé pěstění a prodej by nenaplnil znaky podnikání. Pokud by však šlo o činnost soustavnou a s určitým obratem,pak by již povolení bylo nutné, aby jste se vyhnuli riziku neoprávněného podnikání. Samozřejmostí ovšem je, že si takovou věc máte projednat přímo na příslušném živnostenském úřadu.

dotaz

Patrik Dedek, 03.07.2008 07:01:01

Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat,jak to chodí,když jsem živnostník a chci nastoupit do práce na smlouvu.A chci se Vás zeptat,jestli můžu zároveň mít otevřenou živnost a zároveň pracovat jako zaměstnanec?A jak to pak chodí s placením sociálního a zdravotního pojištění?Předem děkuji za odpověď

Re: dotaz

Mgr. Oldřich Topka, 03.07.2008 13:30:00

Dobrý den, pokud to obojí zvládnete, pak prosím. Pojistné za Vás bude platit zaměstnavatel, ale protože i nadále budete podnikat, budete muset plnit odvody i Vy. Na podrobnosti se dotažte přímo na OSSZ a ZP, úředníci Vám poskytnout potřebné instrukce ohledně podávání přehledů a placení odvodů.

Nutnost živnostenského listu

Andrea , 23.06.2008 08:02:49

Dobrý den, jsem na RD a zatím jsem prodávala po internetu (na mimibazaru) věci po svých dětech.Uvažuji ale o koupi "pytle" sekáčového oblečení z Anglie. Budu na to potřebovat živnostenský list? Je určená nějaká částka kolik si můžu vydělat bez ŽL, když jsem na RD? Nebo už se to bere jako podnikání a na výdělku nezáleží? Děkuji

Re: Nutnost živnostenského listu

Mgr. Oldřich Topka, 27.06.2008 13:47:30

Dobrý den, příležitostná činnost, která není pravidelná, je z hlediska daní z příjmů možná do 20.000,-Kč. Pak už se musí danit. U ŽL na tom záleží také. Pokud nejde o soustavnou činnost, pak by nutný nebyl. Ale pokud by se na Vás dostal nějaký důsledný úředník, musela by jste vše náležitě vysvětlit. A jako u většiny podobných dotazů platí, že není nic jednoduššího než si na úřad zavolat.

živnost

radka rüster, 11.06.2008 13:56:42

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak postupovat, pokud bych chtěla živnostenský list na služby v oblasti kultury, jako je organizování akcí, asistence umělcům a podobně. děkuji.rr

Re: živnost

Mgr. Oldřich Topka, 19.06.2008 13:27:41

Dobrý den, na něco takového poradnu nepotřebujete. To stačí zajít na obecní živnostenský úřad na městském úřadu, kde Vám sdělí vše potřebné a dají Vám příslušný formulář. Od 1.7. navíc bude žádost o ŽL o něco jednodušší, jelikož začne platit důležitá novela živnostenského zákona.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »