Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné prodat byt, který vlastním s manželem napůl, i když on nebude chtít. a nebo zda je možné prodat pouze svou polovinu (popř. darovat)? Děkuji za odpověď
Dobry den
Prosim Vas pekne o odpoved.Musi pritelkyne platit dan z prijmu,kdyz v byte ma trvale bydliste 20 let,ale majitelkou tohoto bytu je teprve od letosniho brezna?Pokud ano kolik je to% a zda se to plati z odhadu nebo z castky na,ktere se dohodneme?Bude to prodej jen poloviny bytu.Dekuji velice za odpoved.
Dobrý den, osvobození od placení daně z příjmů se vztahuje pouze na případy, kdy je prodávající vlastníkem bytu a to nejméně 2 roky, nebo kratší dobu, pokud získané prostředky použije opět pro bytovou potřebu. Vychází se z částky stanovené odhadcem. Výše daně se odvíjí od hodnoty nemovitosti. Podívejte se na § 16 zákona o daních z příjmů (naleznete na našich stránkách - Úplná znění - Správní právo - zákon o daních z příjmů).
Mgr. Lucie Jindrová
Dobrý den
Přitelkyne je majitelkou bytu.Chteli bychom byt majiteli oba rovnym dilem a proto jsme se dohodli,ze mi polovinu proda.Muzete nam napsat jak postupovat pri prodeji a jaky je nejlepsi zpusob?A take jake jsou poplatky prodeje?Je nutne vyuzit k sepsani smlouvy pravnika?V pripade,ze ne jak tato smlouva ma vypadat popr.zda mi muzete zaslat formular teto smlouvy emailem?Prosim o odpoved na blackdevil@atlas.cz
Predem dekuji za odpoved.
Dobrý den,žádám o radu v této věci: Koupil jsem byt,který je financován hypotékou, tudíž na něm vázne zástavní právo. Žádost o hypotéku jsem podával sám,protože to bylo výhodnější. Nyní chci "převést" polovinu bytu na přítelkyni, s níž žiju. Je možné tuto polovinu darovat, či převést a jakým způsobem? Platí se darovací daň nebo daň z převodu nemovitosti? Nebo je lepší polovinu bytu "odprodat" ?Jakým způsobem lze toto řešit? Jaké je nejlevnější řešení? Děkuji.
Prosím pište na deha077@centrum.cz
Dobrý den, tuto polovinu můžete přítelkyni prodat i darovat. V případě prodeje budete hradit daň z převodu nemovitosti ve výši 3% hodnoty poloviny bytu a dále pak daň z příjmů. V případě darování činí darovací daň 7%. Tuto skutečnost byste měli projednat i s hypoteční bankou.
Mgr. Lucie Jindrová
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com