Autorské právo - fórum

Kategorie: Právo duševního vlastnictví / Autorské právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Získání Autorského práva

Filip, 09.07.2011 21:28:28

Vyvíjím společenskou karetní hru, která bude již brzo hotová a budu se ji snažit vydat. Nejsem si ovšem jistý jak je to s Autorskými právi. Mám k tomu tři dotazi

1) Musím získat Autorská práva na nějakém uřadě nebo jak?

2) Budou se týkat moje Autorská práva jakožto Autora té konkretní podoby hry a nebo principu na kterém hra stojí?

3) Je autorské právo majete? Tedy vstahují se k němu stejné zakony jako k osobnímu majetku?

slovanská epopej

J.H., 24.06.2010 20:37:54

Dobrý den, potřebovala bych radu od někoho, kdo se zajímá o Slovanskou epopej a o práva na ni,jelikož si na ní Praha činí nárok a dle mě dostupných informací už vypršela lhůta, kdy měla možnost si Slovanskou epopej převzít, a proto by měla spadat pod Muchovy dědice, avšak najednou se má z Moravského Krumlova převézt do Prahy.

nápad

Lucia Kolajova, 27.02.2009 11:53:54

Dobrý den.
Jsem obyčejný člověk.Před časem,když sem cez net kupovala věc-oblečení,jsem se prodejce ptala na důležitou základní věc a neodpověděl mi.Předmět jsem i přez to koupila.To co jsem se ptala to nemělo a ani to nebylo v popisu předmětu-tak je to v pořádku.Asi po 2 měsících tento prodejce začal prodávat ty samý předměty ale doplněny mím nápadem.Dá se s tím něco dělat?Předtím neměl nic také v prodeji tak je jasné že využil mého nápadu.I když nevěřím že se nezmúžu ani na omluvu,ale za optání nic nedám a doufám že vás to nebude obtěžovat.Děkuji

Re: nápad

Karel Dlouhý, 06.03.2009 20:26:03

Dobrý den,
dotaz mi není příliš jasný (tím, že neuvádíte konkrétně, o co šlo) - ale těžko si na základě zaslaného dotazu můžete dělat nějaké nároky, že to díky tomu vylepšil.
Pochybuji, že byste měla úspěch.

Autorské právo

Petra Jelínková, 10.06.2008 15:52:01

Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to s autorským právem, pokud bych chtěla udělat řezbu podle nějaké slavné malby a následně toto dílo prodat. Například pokud bych chtěla udělat řezbu podle obrazu Mona Lisa od Leonadra da Viciho? Vzhledem k tomu, že by to nebylo pro moji osobní potřebu, ale že bych chtěla toto vyřezané dílo prodat, musela bych platit nějaké poplatky za napodobení?
Děkuji za odpověď

Re: Autorské právo

Mgr. Oldřich Topka, 13.06.2008 09:39:52

Dobrý den, v tomhle ohledu by jste neměla mít žádné zvláštní povinnosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »