Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,jsem zaměstnaná u bezpečnostní služby.Na objektu kde pracuji se jedné zaměsnankyni ztratila peněženka a já byla z této krádeže bez jakýkoliv důkazů obviněna,zárověň jsem odnesla i krádeže z dřívější doby.Vedoucí objektu bez toho,aby celou záležitost prošetřil,navrhnul mému zaměsnavateli okamžitou výpověď.Musím podotknout,že krádež peněženky a ostatních věcí nebyli oznámeny na policii ČR,tudíž ani vyšetřovány,ani po té co se peněženka našla a já byla ochotná spolupracovat(otisky prstů),vedoucí objetu vyšetření celé záležitosti zamítl a na mé výpovědi trvá.Prosím Vás proto o radu,jestli se můžu nějak bránit a jak.Za Vaší radu a pomoc Vám Předem moc Děkuji.JANA
Zásada presumpce neviny je asi vašemu zaměstnavateli hodně vzdálená. Vina podle zákona musí být obviněnému prokázána zákonnými prostředky a obviněný mimo jiné ani není povinen dokazovat svoji nevinu.
Výpovědní důvody jsou striktně upraveny v zákoníku práce, kdy v případě, že bude tedy s vámi uváděných důvodů pracovní poměr ukončen, podejte na zaměstnavatele žalobu týkající se neplatnosti rozvázání pracovního poměru (výpovědi).
Pokud panují na vašem pracovišti podobné způsoby jaké popisujete, kdy se zaměstnavatel či vlastník objektu "sám jmenoval do role orgánu činného v trestním řízení - policie", já osobě bych změnil místo zaměstnání sám od sebe.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com