dotaz - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Může se vrátit zpět?

Irena Marečková, 24.09.2008 12:30:08

Můj bývalý manžel neplatí alimenty na své děti a argumnetuje tím, že je nezaměstnaný. Přitom vím, že vyhrál soudní spor o neplatnosti okamžité výpovědi a nyní se soudí o výši odškodného za ušlou mzdu. Může se nyní vrátit na původní místo /podle jakého zákona? /, které nebylo zrušeno z důvodu nadbytečnosti? Děkuji

Re: Může se vrátit zpět?

Mgr. Oldřich Topka, 30.09.2008 13:06:08

Dobrý den, pokud byla výpověď neplatná, pak PP fakticky neskončil a trvá nadále, takže zaměstnavatel bude nyní doplácet náhradu mzdy a to až do doby, kdy nastoupí zpět do práce nebo bude PP skončen jiným (ale platným) způsobem. Takže jeho tvrzení o nezaměstnanosti se nezakládá na pravdě a opatrovnický soud v případné jednání o výživném by to jistě vzal do úvahy.

ukončení pracovního poměru

Irena Čermáková, 11.06.2008 11:41:00

Měla jsem pracovní smlouvu na dobu určitou a to k datu 31.5.2008, nikdo mne nekontaktoval a jelikož jsem od data 13.5.08 práce neschopná a nechci v pracovním poměru pokracovat u teto nesolventní firmy brala jsem že je prac.poměr ukončen a pouze mi nyní bude platit nemocenské dávky. Nyní mi po brigádnici byl donesen dodatek k pracovní smlouvě podotýkám dne 9.6. sdatem platnosti od 1.6. prodloužení na dobu určitou. dotaz zní zda je zcela v pořádku, že výše uvedený dodatek nepodepíši a vrátím zpět zaměstnavateli, protože nejednal v souladu se zákoníkem práce a je to jedna z dalších praktik proc nechci dále v pracovním poměru u teto firmy pracovat.
děkuji za odpověd

Re: ukončení pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 20.06.2008 08:31:10

Dobrý den, PP skončil uplynutím sjednané doby. Pokud nechcete pokračovat, pak Vás k tomu nikdo nutit nemůže.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »